Παραδίδουν σε Γιολίτη - Πετρίδη και πάνε στην Νομική υπηρεσία

Παραδίδουν σε Γιολίτη - Πετρίδη και πάνε στην Νομική υπηρεσία

Μέρα διαβεβαιώσεων η σημερινή στο Προεδρικό

Ημέρα αλλαγών είναι η σημερινή για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη καθώς στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, Έμιλυ Γιολίτη και Χαράλαμπος Πετρίδης δίνουν ενώπιον του Νίκου Αναστασιάδη τον νενομισμένο όρκο διαβεβαίωσης  αναλαμβάνοντας και επίσημα  τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας αντίστοιχα.

Παράλληλα μετά και την παραίτηση Κώστα Κληρίδη από τη Νομική Υπηρεσία την περασμένη Παρασκευή  στο Προεδρικό θα βρεθούν σήμερα ο νέος Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδη – και ο νέος Βοηθός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδη καθώς στις 11:30 θα λάβει χώρα ξ τελετή διορισμού τους, ενω στις 14:00 θα μεταβούν στην Νομική υπηρεσία για την τελετή ανάληψης των καθηκόντων τους.

Πριν από την  εγκατάσταση τους στην Νομική υπηρεσία Σαββίδης και Αγγελίδης θα μεταβούν στα υπουργεία των οποίων μέχρι και σήμερα αποτελούν πολιτικοί προϊστάμενοι για να παραδώσουν τα κλειδιά στους νέους υπουργούς και να αποχαιρετήσουν το προσωπικό των υπουργείων.

Συγκεκριμένα στις 12:30 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην  Λεωφόρο Αθαλάσσας, ο Γιώργος Σαββίδης παραδίδει και επίσημα τα ηνία στην δικηγόρο Έμιλυ Γιολίτη ενώ στη 13:00, ο Σάββας Αγγελίδης δίνει το κλειδί του Υπουργείου Άμυνας στην Λεωφόρο Στροβόλου στον Χαράλαμπο Πετρίδη. 

Το μοναδικό ανοιχτό ζήτημα που παραμένει είναι το πότε η Νατάσα Πηλείδου θα παραδώσει τα κλειδιά του υφυπουργείου Ναυτιλίας στον Βασίλη Δημητριάδη και να μετακομίσει η ίδια στο υπουργείο Ενέργειας. 

Home