Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παραίτηση Θωμά Αντωνίου από ΟΑΥ λόγω ασυμβίβαστου

Offsite Team -
14.09.2022 - 13:13

Παραίτηση Θωμά Αντωνίου από ΟΑΥ λόγω ασυμβίβαστου

Αποδέχθηκε την παραίτηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του Προεδρου του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Συγκεκριμένα η παραίτηση του έγινε αποδεκτή καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου που παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, εντόπισε ασυμβίβαστο για τον Θωμά Αντωνίου, σε σχέση με τη σύζυγο του, η οποία  είναι συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ από τον Δεκέμβριο του 2020 για την παροχή υπηρεσιών Υγείας.

 

Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε στο Προεδρικο τον Προέδρου του ΟΑΥ και του ανακοίνωσε ότι η παραίτηση που είχε υποβάλει πριν από περίπου ένα μήνα γίνεται αποδεκτή.

>>> Προεδρος ΔΣ ΟΑΥ: Γι αυτούς τους λόγους έθεσα την παραίτηση μου

Σημειώνεται ότι πλέον αναμένεται η εισήγηση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού. 

Νωρίτερα το υπουργικό είχε προχωρήσει σε διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ των Παναγιώτη Καϊσερλίδη, Κυριάκου Δρουσιώτη και Νικόλα Θεοχαρίδη.  

Η θητεία τους ισχύει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2027

Η γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου καθώς μετά και την έκθεση της Επιτροπής Ασυμβιβάστου δεν είχα άλλη επιλογή από το να κάνω αποδεκτή την παραίτηση ενός από τους πρωτεργάτες και στενούς μου συνεργάτες στην κοινή προσπάθεια εισαγωγής της μεγάλης μεταρρύθμισης του ΓΕΣΥ, του Προέδρου του ΟΑΥ κ. Θωμά Αντωνίου.

Εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες, αλλά και συγχαίρω τον κ. Αντωνίου για το έργο που επιτέλεσε με ιδιαίτερο ήθος, εντιμότητα, ευσυνειδησία και αφοσίωση.

Home