Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παρακολουθήσεις: Κεραυνοί Ελλάδα, Αλεξικέραυνα Κύπρο

Offsite Team -
10.11.2022

Παρακολουθήσεις: Κεραυνοί Ελλάδα, Αλεξικέραυνα Κύπρο

Όλα όσα έγιναν στην Επιτροπή Νομικών για τις παρακολουθησεις

Κεραυνοί πέφτουν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων μεταξύ άλλων δημοσιογράφων και πολιτικών.

Την ίδια ώρα στην Κύπρο το όλο ζήτημα παρά το γεγονός συζητήθηκε χθές 9/11 στην επιτροπή Νομικών αλλά και την περασμένη εβδομάδα με την κάθοδο στην Κύπρο αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου η συζήτηση δεν είναι τόσο μεγάλης εμβέλειας όσο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στην Ελλαδα ο  Πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του συστήματος Predator στην χώρα και την παρακολούθηση προσώπων, αλλά αρνήθηκε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή.

Σύμφωνα μάλιστα με διάφορα δημοσιεύματα Ελληνικών ΜΜΕ το σύστημα Predator το εμπορεύεται η Intellexa ιδιοκτησίας του Ταλ Ντίλαν ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις στην Κύπρο με το κατασκοπευτικό βαν και την αναστολή της διωξης του έφυγε από την Κύπρο και μετακόμισε στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται ακόμη και σήμερα.  

>>> Σειρά ερωτημάτων από PEGA σε Βουλευτές

Την ίδια ώρα γίνεται αναφορά  ότι το παράνομο λογισμικό Predator προωθήθηκε από την Κύπρο με την εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων ενώ στην Ελλάδα διασυνδέουν με την υπόθεση πρώην στενότατο συνεργάτη τόσο του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου οσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. 

Τα πυρά σε ΔΗΣΥ

Οι πιο πάνω αναφορές έφεραν τις  προηγούμενες μέρες πυρά από την αντιπολίτευση στον ΔΗΣΥ αλλά και στον Αβέρωφ Νεοφύτου με το ΑΚΕΛ μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών της Βουλής δια στόματος Άριστου Δαμιανού να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εταιρείες παραγωγής κακόβουλων λογισμικών spyware. Ενώ έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει υπάρξει αδειοδότηση και εξαγωγή τέτοιων προϊόντων από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα σύμφωνα με τον κύριο Δαμιανού έχει επιβεβαιωθεί ότι Τμήματα και Υπηρεσίες ενεπλάκησαν, κατόπιν διαβημάτων από το Γραφείο του Προέδρου του Συναγερμού, σε μια διαδικασία εκ μέρους της εταιρείας WISPEAR του κ. Ντίλιαν αναφορικά με προσφορά που της είχε κατακυρωθεί στην Ολλανδία.

Την ίδια ώρα μέσα από ένα αιχμηρό tweet συνοψίζοντας τα όσα έγιναν στην επιτροπή Νομικών ανέφερε ότι τεκμηριώθηκε η εμπλοκή του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΣΥ για προώθηση αιτήματος προς το Υπουργείο Εμπορίου αναφορικά με προσφορά εταιρείας παραγωγής κακόβουλου λογισμικού, υπήρξε παραδοχή από τον  ΔΗΣΥ αλλά τα φόρτωσαν στην ιδιαιτέρα του Αβέρωφ Νεοφύτου. 

1

ΔΗΚΟ: Ακόμη μια πέτρα κάτω από την οποία βρίσκεται ο Αβέρωφ

Πυρά για το ζήτημα των παρακολουθήσεων προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου υπήρξαν και από το ΔΗΚΟ με τον εκπρόσωπο τύπου, Θεόδωρο Μανιταρά να αναφέρει σχετικά με τα όσα αναφέρονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο ότι πρόκειται για άκόμη μια πέτρα κάτω από την οποία, βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Παράλληλα σημειώνει ότι θα πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας να καταθέσει ενώπιον της Βουλής το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για το κατασκοπευτικό βαν.

>>> ΔΗΣΥ προς ΔΗΚΟ και Νικόλα: Είναι πρίγκιπες του ψεύδους

Απαντώντας πάντως στο ΔΗΚΟ, ο Δημήτρης Δημητρίου από πλευράς ΔΗΣΥ σημείωσε ότι το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε διατεταγμένη υπηρεσία σπίλωσης του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, συνεχίζουν να εμπλέκουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου στην υπόθεση των παρακολουθήσεων κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα και συκοφαντία από πρίγκηπες του ψεύδους.

Home