Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παρέμβαση ΑΚΕΛ για Βαρώσι με βολές σε Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
09.10.2022

Παρέμβαση ΑΚΕΛ για Βαρώσι με βολές σε Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη

«Ο Μαυρογιάννης, που με δημόσια παρέμβαση του προειδοποίησε έγκαιρα για τα κατοχικά σχέδια ανοίγματος του Βαρωσιού»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το παράνομο άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, δυο χρόνια μετά Ερντογάν-Τατάρ ετοιμάζει νέες ενέργειες και τετελεσμένα στην Αμμόχωστο.

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση ο μεν Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωνε ότι «δεν ανησυχούσε» κι έκανε εκτιμήσεις ότι δεν θα υπάρξουν «νέες προκλητικές ενέργειες όσο αφορά τα Βαρώσια». Ο δε Νίκος Χριστοδουλίδης μιλούσε με την ίδια σοβαρότητα για «πυροτέχνημα» από τουρκικής πλευράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δύο χρόνια μετά το παράνομο άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου από τις κατοχικές αρχές, το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ ετοιμάζει νέες ενέργειες και τετελεσμένα στην Αμμόχωστο. Όλα αυτά εντάσσονται στο σχεδιασμό τους για ανατροπή της βάσης λύσης του Κυπριακού και προώθηση της «λύσης» δύο κρατών, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη διχοτόμηση της πατρίδας και του λαού μας. Οι εξελίξεις στο Βαρώσι αποτελούν αλάτι στην πληγή των Αμμοχωστιανών και ολόκληρου του κυπριακού λαού. Υπογραμμίζουν, ωστόσο, την επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί η ολέθρια πορεία που έχει πάρει το Κυπριακό και το ιστορικό στοίχημα της πατρίδας μας να ακυρώσει στην πράξη τους διχοτομικούς σχεδιασμούς της κατοχικής δύναμης και του εγκάθετού της.

Απέναντι σε αυτή τη στρατηγική της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, απαιτείται να βρεθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο στον πηδάλιο της χώρας, ένας νέος Πρόεδρος ο οποίος να διαθέτει βούληση για λύση του Κυπριακού, συνέπεια σε αρχές, γνώση και ικανότητα εκτίμησης των εξελίξεων. Οι μαθητευόμενοι μάγοι του Συναγερμού, δεν μπόρεσαν ούτε καν να προβλέψουν τις δραματικές εξελίξεις στην Αμμόχωστο, πόσο μάλλον να δράσουν έγκαιρα για να τις αποτρέψουν. Ο μεν Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωνε ότι «δεν ανησυχούσε» κι έκανε εκτιμήσεις ότι δεν θα υπάρξουν «νέες προκλητικές ενέργειες όσο αφορά τα Βαρώσια». Ο δε Νίκος Χριστοδουλίδης μιλούσε με την ίδια σοβαρότητα για «πυροτέχνημα» από τουρκικής πλευράς. Αντίθετα, ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, που με δημόσια παρέμβαση του προειδοποίησε έγκαιρα για τα κατοχικά σχέδια ανοίγματος του Βαρωσιού και «αναπτύξεων» από Τούρκους επιχειρηματίες.

Το ΑΚΕΛ απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμπόρευσης σε όλους τους Κύπριους και τις Κύπριες που αντιλαμβάνονται τα εφιαλτικά διχοτομικά σενάρια για το μέλλον της πατρίδας μας. Να σχηματίσουμε την πλειοψηφία που θα σημάνει την αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου που θα συνοδευτεί με ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, το μόνο δηλαδή δρόμο που μπορεί στην πράξη να αναχαιτίσει την οριστική διχοτόμηση.»

Home