Παρομοιάζει την Επιστημονική Ομάδα με σύγχρονη Πυθία η Αλληλεγγύη

Παρομοιάζει την Επιστημονική Ομάδα με σύγχρονη Πυθία η Αλληλεγγύη

Τι αναφέρει η Αλληλεγγύη για τις δηλώσεις Κωστρίκη / Λοϊζου

Την ανησυχία της για τις διχογνωμίες της Επιστημονικής Επιτροπής και τις τελικές αποφάσεις που υιοθετεί τελικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εκφράζει σε δελτίο Τύπου της η Αλληλεγγύη.

Όπως σημειώνει «Δεν έχουμε πια καμιά αμφιβολία ότι πάγια πρακτική της Επιστημονικής Επιδημιολογικής Επιτροπής είναι ως σύγχρονη Πυθία να απαντά σε κάθε ζήτημα καλύπτοντας όλα τα ενδεχόμενα», ενώ ταυτόχρονα σχολιάζει τις ομόφωνες αποφάσεις τις οποίες υιοθετεί τελικά ο Νίκος Αναστασιάδης και με αυτές λαμβάνει τις αποφάσεις. 

Διαβάστε αυτούσια όσα αναφέρει:

"Δεν έχουμε πια καμιά αμφιβολία ότι πάγια πρακτική της Επιστημονικής Επιδημιολογικής Επιτροπής είναι ως σύγχρονη Πυθία να απαντά σε κάθε ζήτημα καλύπτοντας όλα τα ενδεχόμενα. Από το χειρότερο μέχρι το καλύτερο. Ο ένας υιοθετεί τη μία θέση ο άλλος την άκρως αντίθετη αλλά στο τέλος η επιτροπή καλύπτεται από την θέση που επέβαλε ο κορωνοιός.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η σημερινή δήλωση του κ. Λεόντιου Κωστρίκη ότι υπάρχει ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της επιδημίας. Προχθές ο Δρ. Λοΐζου δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επανέλθει η πανδημία τον Οκτώβριο, και ο κ. Κωστρίκης είπε ότι δεν εκτιμά ότι θα επανέλθει τον Οκτώβριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα διάφορα μέλη της Επιτροπής στις δηλώσεις τους εκφέρουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις αλλά αυτό είναι δικαίωμα τους.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι: Αυτές οι «ομόφωνες αποφάσεις» -τις οποίες υιοθετεί πάντοτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με βάση τις οποίες λαμβάνονται οι αποφάσεις - συμπεριλαμβάνουν όλες αυτές τις διχογνωμίες;

Είναι ένα ερώτημα το οποίο θεωρούμε ότι αν απαντηθεί θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στην εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων της χώρας μας."

Home