Παρουσιάζει τους άξονες του συνεδρίου του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

Παρουσιάζει τους άξονες του συνεδρίου του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

Αβέρωφ Για Brexit - Χρειάζεται ψύχραιμη και αντικειμενική ανάλυση - Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το εθνικό μας θέμα
Σε ρυθμούς ιδεολογικό - πολιτικού συνεδρίου ο ΔΗΣΥ

Δημοσιογραφική διάσκεψη για το συνέδριο του ΔΗΣΥ και τον Προσυνεδριακό Διάλογο που θα προηγηθεί, προκειμένου να διαμορφωθεί το πολιτικό και ιδεολογικό μανιφέστο του κόμματος για τη νέα εποχή θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 11:30 το πρωί όπως ανέφερε και σε προηγούμενο της ρεπορτάζ η Offsite, ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η διάσκεψη του Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελεί συνέχεια των όσων είχε προαναγγείλει ο ίδιος το περασμένο Σάββατο από το συνέδριο της οργάνωσης των Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, ότι το σκεπτικό δεν είναι να γίνει ένα συνέδριο μέσα στους τέσσερις τοίχους της Πινδάρου, αλλά να ανοίξει τις πόρτες προς την κοινωνία παίρνοντας διάφορες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην παραγωγή πολιτικής.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται η Offsite από την Πινδάρου οι κύριοι στόχοι του Ιδεολογικό Πολιτικού Συνεδρίου του κόμματος αλλά και του προσυνεδριακού διαλόγου που θα προηγηθεί είναι πρώτο να δημιουργηθεί μία πολιτική πλατφόρμα που θα καθιερώνει την Κύπρο του αύριο ενώ δεύτερο είναι η δημιουργία ενός πολιτικού ιδεολογικού μανιφέστο που θα ανανεώνει τη συμφωνία του ΔΗΣΥ με την κυπριακή κοινωνία.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα όσον αφορά τον προσυνεδριακό διάλογο αναμένεται ότι αυτόν θα τον απασχολήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι πολιτικές οι οποίες θα καταστήσουν την Κύπρο μια χώρα ελκυστική για επενδύσεις με οικονομία ανθεκτική και ανταγωνιστική.

Έμφαση θα δοθεί επίσης στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, στην εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή όπως επίσης και στο Κράτος δικαίου.

Την ίδια ώρα τον ΔΗΣΥ αναμένεται να απασχολήσουν και πολιτικές που καθιερώνουν την Κύπρο ως μια χώρα εξωστρεφή που επιδιώκει συνεργασίες και εκμεταλλεύεται την γεωστρατηγική και γεωπολιτική της θέση. 

Νέο ιδεολογικό πολιτικό μανιφέστο

Παράλληλα με τα πιο πάνω ο ΔΗΣΥ μέσα από το επερχόμενο συνέδριο θέλει να προχωρήσει και σε επικαιροποίηση των θέσεων μέσα από ένα πολιτικό - ιδεολογικό μανιφέστο που θα ανανεώνει την συμφωνία της παράταξης με την κοινωνία με έμφαση στο ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος αλλά και στις θέσεις του σε διάφορα θέματα όπως το Κυπριακό αλλά και η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα του ΔΗΣΥ.

Home