Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παρουσιάζονται τα βασικά πορίσματα της έκθεσης της Pega

Offsite Team -
07.11.2022

Παρουσιάζονται τα βασικά πορίσματα της έκθεσης της Pega

Αντιπροσωπείες της PEGA είχαν σειρά επαφών σε Ισραήλ, Πολωνία, Ελλάδα και Κύπρο

Το προσχέδιο της έκθεσης της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και άλλων ανάλογων λογισμικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (γνωστή ως PEGA) θα παρουσιάσει την Τρίτη το πρωί η εισηγήτρια της έκθεσης, ευρωβουλευτής Σόφι ιν ‘τ Βελντ (Φιλελεύθεροι, Κάτω Χώρες).

Η ευρωβουλευτής θα παρουσιάσει τα βασικά πορίσματα του προσχεδίου της έκθεσης, μετά από σειρά επαφών που είχαν αντιπροσωπείες της επιτροπής στο Ισραήλ, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα επόμενα βήματα όσον αφορά την έκθεση περιλαμβάνουν συζήτηση μεταξύ των ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές ομάδες και την κατάθεση τροπολογιών, με στόχο τα πορίσματα της PEGA να εγκριθούν πριν το τέλος της εντολής της επιτροπής τον Μάρτιο του 2023, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει επέκταση της εντολής της.

Τις επόμενες εβδομάδες η εξεταστική επιτροπή θα πραγματοποιήσει ακροάσεις με θέμα την κατάσταση στη Γερμανία (14 Νοεμβρίου), τη μαύρη αγορά στα ευάλωτα σημεία λογισμικών (24 Νοεμβρίου), την κατάσταση στην Ισπανία (29 Νοεμβρίου) και τη χρήση spyware σε τρίτες χώρες και τις επιπτώσεις στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ (5 Δεκεμβρίου).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home