Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πελεκάνος: Ο διχαστικός οίστρος του ΑΚΕΛ συνεχίζεται

Offsite Team -
09.12.2022 - 13:10

Πελεκάνος: Ο διχαστικός οίστρος του ΑΚΕΛ συνεχίζεται

Απάντηση Προεδρικού σε ΑΚΕΛ - «Να ενημερωθούν από Μαυρογιάννη»

Ανακοίνωση - απάντηση στο ΑΚΕΛ εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με αφορμή τις δηλώσεις του λεγόμενου Τ/κ «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ, περί ανοίγματος ολόκληρης της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο κ. Πελεκάνος, το ΑΚΕΛ συνεχίζεται και σήμερα με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, με τον ισχυρισμό πως τάχα η μη επανέναρξη του διαλόγου μετά το Κραν Μοντανά.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, ο διχαστικός και μηδενιστικός οίστρος του ΑΚΕΛ συνεχίζεται και σήμερα με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, με τον ισχυρισμό πως τάχα η μη επανέναρξη του διαλόγου μετά το Κραν Μοντανά οφείλεται σε αδράνεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Προσθέτει ότι, αντί άλλης απαντήσεως καλείται η ηγεσία του ΑΚΕΛ να ενημερωθεί από τον διαπραγματευτή και σήμερα υποψήφιο του για τις προεδρικές εκλογές, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, για τα αδιάλειπτα διαβήματα, συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα, πρωτοβουλίες των ΗΕ (διορισμός κας Λουτ κλπ), συγκλίσεις για την κοινή βάση επανέναρξης του διαλόγου στο Βερολίνο τον Νοέμβριο του 2019, για να περιοριστούμε στα ελάχιστα, αφού ο κ. Μαυρογιάννης, είμαστε βέβαιοι, θα τους ενημερώσει πλήρως και ημερολογιακά για τις όσες προσπάθειες έχουμε καταβάλει για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που είχαν τερματιστεί στο Κραν Μοντανά.

Είναι καιρός το ΑΚΕΛ να αντιληφθεί πως τα αντιπολιτευτικά αφηγήματα, τη μόνη που δικαιώνουν είναι την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας, καταλήγει η ανακοίνωση.»

Home