Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πελεκάνος προς ΑΚΕΛ: Υπάρχουν και όρια στις υποχωρήσεις

Offsite Team -
26.08.2021 - 14:21

Πελεκάνος προς ΑΚΕΛ: Υπάρχουν και όρια στις υποχωρήσεις

«Τι εισηγείται το ΑΚΕΛ; Να αποδεχτεί ο ΠτΔ τις αξιώσεις της Τουρκίας;»

Απάντηση στις δηλώσεις του μέλους του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Χάρη Πολυκάρπου ο οποίος ανέφερε πως ο Νίκος Αναστασιάδης το μόνο που πετυχαίνει είναι την ενίσχυση του αδιεξόδου στο Κυπριακό, δίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντά στο ΑΚΕΛ με δέκα σημεία αντιστρέφοντας τα πυρά.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Η διαστρέβλωση και ο μηδενισμός παραμένει πάγια τακτική ενός κόμματος που κόπτεται τάχα για τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και τη λύση του κυπριακού προβλήματος», ανέφερε και πρόσθεσε πως υπάρχουν όρια στις υποχωρήσεις.

Αυτούσια τα όσα δήλωσε

Σε απάντηση της σημερινής ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ, αλλά και όσων το τελευταίο διάστημα προβάλλει, είναι με λύπη που παρατηρούμε ότι:

1. Η διαστρέβλωση και ο μηδενισμός παραμένει πάγια τακτική ενός κόμματος που κόπτεται τάχα για τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

2. Η χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει σε δύο σημεία την προσήλωση του σε λύση που θα βασίζεται στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

3. Η απάντηση και η πρόταση προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για εφαρμογή του Συντάγματος του 1960 σαφέστατα απαντά στις προκλήσεις του κ. Τατάρ πως τάχα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ελληνοκυπριακό κράτος.

4. Η πρόσκληση για αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, όπως το Σύνταγμα του 1960 προβλέπει, όχι μόνο δεν αναιρεί ή εκφεύγει των Συμφωνιών Κορυφής και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί, αλλά αντιθέτως αποτελεί μια πρωτοβουλία που δίδει την ευκαιρία επανέναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου, χωρίς το προαπαιτούμενο που θέτει η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά για αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων, κάτι που θα εξυπηρετήσει τον στόχο τους για δημιουργία δυο ανεξαρτήτων κρατών.

5. Πόσο αλήθεια αντιφατικό είναι για το ΑΚΕΛ, να καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη του διαλόγου και από την άλλη, αντί να ακούσει τα όσα προβάλουν οι προοδευτικοί Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, να αντιπολιτεύονται κάθε απόφαση της Κυβέρνησης που στόχο έχει την αποτροπή της οριστικής διχοτόμησης.

6. Πόσα ψήγματα αξιοπιστίας μπορεί να διαθέτει το ΑΚΕΛ όταν κατά την 28χρονη διακυβέρνηση ή συγκυβέρνηση με τους εκάστοτε Προέδρους που επέλεγε δεν επέτυχε αυτό που σήμερα ισχυρίζεται ότι επιδιώκει;

7. Συνειδητοποιούν επιτέλους ότι η μη λύση του Κυπριακού οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αδιαλλαξία και στους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας;

8. Πώς μπορεί να επιτύχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέναρξη των διαπραγματεύσεων  όταν ο κ. Τατάρ και η Τουρκία αξιώνουν πως για να παρακαθήσουν σε νέες συνομιλίες θα πρέπει πρώτα η ελληνοκυπριακή πλευρά να αναγνωρίσει την κυριαρχική οντότητα του τουρκοκυπριακού «λαού». όπως ισχυρίζεται ο κ. Τατάρ;

9. Τι επιτέλους εισηγούνται; Να αποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα όσα αξιώνουν Τουρκία και τουρκοκυπριακή ηγεσία;

10.Πιστεύουν αλήθεια πως με τις προτάσεις περαιτέρω υποχωρήσεων που υπέβαλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  θα αλλάξει στάση η Τουρκία ή ο κ. Τατάρ;

Θέλουμε για τελευταία φορά να τονίσουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει αυστηρά προσηλωμένος στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στα ψηφίσματα των ΗΕ, στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου για εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει ένα κράτος χωρίς εξαρτήσεις, απαλλαγμένο από ένα αναχρονιστικό σύστημα εγγυήσεων, που θα διασφαλίζει λειτουργικότητα και διάρκεια προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν όλοι πως υπάρχουν όρια στις υποχωρήσεις, που αντιβαίνουν ακόμα και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις διακηρυγμένες αρχές λύσεις του Κυπριακού, αλλά και τα συμφέροντα των δύο κοινοτήτων.

Ας αφουγκραστούν, επιτέλους, και τις φωνές των τουρκοκυπριακών προοδευτικών δυνάμεων που επιδιώκουν την απεξάρτηση από όσα η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλει εις βάρος του συνόλου των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home