Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πελεκάνος σε ΑΚΕΛ: Δεν θα επιστρέψουμε σε μέρες όπως Πάσχα 2013

Offsite Team -
20.04.2022

Πελεκάνος σε ΑΚΕΛ: Δεν θα επιστρέψουμε σε μέρες όπως Πάσχα 2013

Ευάλωτοι στοιβάζονταν έξω από τα κοινωνικά παντοπωλεία, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών του ΑΚΕΛ

Απάντηση στις αναφορές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ για την Οικονομία δίνει μέσα από γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η οικονομία, οι αριθμοί, τα στατιστικά δεδομένα δεν ήταν ποτέ το προνομιακό πεδίο του ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κύριος Στεφάνου είχε αναφέρει ότι χρειάζονται πολιτικές που να στοχεύουν στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων, όπως οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, όπως επίσης και μέτρα για τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη των ανθρώπων αυτών.

Αυτούσια η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Η οικονομία, οι αριθμοί, τα στατιστικά δεδομένα δεν ήταν ποτέ το προνομιακό πεδίο του ΑΚΕΛ.

Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, πολύ όμως περισσότερο στους λεγόμενους «κοινωνικούς δείκτες» που καταγράφουν σημαντικότατη βελτίωση τα τελευταία χρόνια και αποδεικνύουν πως ακόμη και οι πιο ευάλωτοι από τους συμπολίτες μας είναι κατά πολύ λιγότεροι και σε κατά πολύ καλύτερη κατάσταση από όσοι ήταν το 2013 που το ΑΚΕΛ παρέδωσε τη διακυβέρνηση του τόπου, μαζί με χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά και δεκάδες χιλιάδες αξιοπρεπείς συμπολίτες μας, υποχρεωμένους να καταφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία ακόμη και για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το 2013 το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού έφθασε στο 28%. Σήμερα βρίσκεται στο 21% που ειναι ιστορικα το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005, έτος που άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία.

Με σοβαρή υλική στέρηση το 2013 κινδύνευε το 16%, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά το ήμισυ. 

Μπορούμε να αναφέρουμε δεκάδες σχετικά στοιχεία για να αποδείξουμε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο νοιάζεται για την ευημερία των πολιτών, αλλά και ξέρει πώς να την πετύχει. Διότι η ευημερία των πολιτών δεν είναι με αφορισμούς και συνθήματα που επιτυγχάνεται αλλά με συγκροτημένη πολιτική και με δημιουργία ισχυρού δικτύου προστασίας.

Μέρες όπως εκείνες του Πάσχα του 2013, όταν οι ευάλωτοι στοιβάζονταν έξω από τα κοινωνικά παντοπωλεία, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών του ΑΚΕΛ, για να πάρουν καλάθια με τρόφιμα, δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουν.

Home