Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περδίκης: Η Βουλή να αναλάβει ευθύνες για κυπριακά διαβατήρια

Offsite Team -
17.10.2019 - 18:45

Περδίκης: Η Βουλή να αναλάβει ευθύνες για κυπριακά διαβατήρια

Thumbnail
Όσα δήλωσε ο κ. Περδίκης για το δημοσίευμα του Reuters

Η Βουλή θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με το πρόγραμμα παραχώρησης κυπριακών διαβατηρίων, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του Reuters για την παραχώρηση κυπριακών διαβατηρίων σε πολίτες της Καμποτίας, ο κ. Περδίκης έκανε λόγο για «ρεζιλίκια» προσθέτοντας ότι «θα πρέπει και η Βουλή κάποια ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της διότι είχε ενώπιόν της προτάσεις νόμου από τους Οικολόγους τις οποίες δεν ψήφισε».

Τώρα, είπε, η Βουλή έχει προτάσεις νόμου που έχουν να κάμουν με τα διαβατήρια, τις οποίες «θκιακλίζει», κατά την έκφραση του, και δεν τις  ψηφίζει. «Μόνο η διαφάνεια μπορεί να μας σώσει από το λούκι που μας έχουν βάλει δυστυχώς, οι τελευταίες κυβερνήσεις με αυτό το περίφημο πρόγραμμα για την υπηκοότητα έναντι επενδύσεων», είπε.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, ανέφερε, «έχει να κάμει με επιχειρηματικές δραστηριότητες ενός Ομίλου στην περιοχή της Πάφου, ο οποίος έχει οργιάσει τα τελευταία χρόνια στο να κτίζει τις παραλίες της Πέγειας, πουλά διαβατήρια έναντι επαύλεων στις οποίες ουδέποτε έχουν εγκατασταθεί οι αγοραστές τους».

Είπε, τέλος, ότι «κάποιοι κύριοι, μεταξύ των οποίων (και κάποιοι) με σκοτεινό παρελθόν, κυκλοφορούν με κυπριακό διαβατήριο και αυτό λέγεται στα κυπριακά ανάπτυξη».

ΚΥΠΕ

 

Home