Περδίκης: Ζητά την σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για την Αμμόχωστο

Περδίκης: Ζητά την σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για την Αμμόχωστο

«Είναι μια πρόταση η οποία είναι καλό να επανέλθει και να την διεκδικήσουμε όλοι μαζί δυναμικά»

Την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ζητεί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.  

Κληθείς, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την 24η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών να σχολιάσει την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για σύσταση μικτής επιτροπής, Ε/κ και Τ/κ, με στόχο την διεξαγωγή μελέτης για την Αμμόχωστο, ο κ. Περδίκης είπε ότι «είναι μια πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την οποία δεν είχαμε ενημερωθεί». Πρόσθεσε πως το Κίνημα βλέπει αυτή την εισήγηση για δημιουργία μικτής επιτροπής, Ε/κ και Τ/κ, «να εντάσσεται στην πάγια πρόταση της κυπριακής Κυβέρνησης για επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της με ταυτόχρονο άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό την διοίκηση της ΕΕ».

 

«Είναι μια πρόταση η οποία είναι καλό να επανέλθει και να την διεκδικήσουμε όλοι μαζί δυναμικά», πρόσθεσε.

 

Τέλος, ο κ. Περδίκης είπε πως είναι περίεργο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν του «έκανε καμία αναφορά για αυτή την επιστολή» την Παρασκευή που τον συνάντησε.

ΚΥΠΕ 

Home