Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πική σε υπουργούς: Λιμουζίνες μόνο εν ώρα υπηρεσίας, μη στέλνετε αστυνομικούς supermarket

Offsite Team -
17.03.2023

Πική σε υπουργούς: Λιμουζίνες μόνο εν ώρα υπηρεσίας, μη στέλνετε αστυνομικούς supermarket

Αυστηρή επιστολή της υφυπουργού Παρά τω Προέδρω σε υπουργούς και υφυπουργούς

Επιστολή προς όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς απέστειλε χθες η υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική όπως πληροφορείται η Offsite News ως συνεχεια σχετικων αναφορων και αυστηρων εντολων του Προέδρου της Δημοκρατίας κατα την συνεδρια του υπουργικου συμβουλιου 8/3/23 για αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών για την χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων του κρατικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα . 

Στην επιστολή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που στάλθηκε με οδηγίες του Νίκου Χριστοδουλίδη η υφυπουργός Παρα τω Προέδρω υπενθυμίζει πως βάσει των κανονισμών τα οχήματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων των υπουργών και υφυπουργών , περιλαμβανομένων επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων , και δεν επιτρέπεται να οδηγούνται από τον/την σύζυγο ή αλλο συγγενικό πρόσωπο ή οποιονδήποτε άλλο μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. 

Παράλληλα στην επιστολή όσον αφορά τους αστυνομικούς και φρουρά γίνεται λόγος ότι θα πρέπει να τους συνοδεύουν μόνο στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες ή οπου αλλού κρίνετε απολύτως απαραίτητο , κατά τρόπο που να αποφεύγεται η κατάχρηση . 

Αξίζει να σημειωθεί ότι συχνά πυκνά διαχρονικά υπήρχαν καταγγελίες αλλά και μουρμουρητά από τους ίδιους τους αστυνομικούς ότι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι τους ανέθεταν καθήκοντα (πχ supermarket , καθαριστήρια) που δεν ανήκουν στα καθήκοντα τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite News η σύσταση γίνεται στο πλαίσιο της χρήστης διοίκησης και της υποδειγματικής εικόνας που πρέπει να δίνουν ολοι οι αξιωματούχοι του Κράτους και με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Home