Πήρε μπρος η Προεκλογική – Έγινε χαμός 

Πήρε μπρος η Προεκλογική – Έγινε χαμός 

Πυρ σε όλα τα μέτωπα - Δηλώσεις και απαντήσεις για Υγεία, Πανδημία, Εμβολιασμούς και Πολιτογραφήσεις

Ο κακός χαμός έγινε μεταξύ Κυβέρνησης, ΔΗΣΥ και Αντιπολίτευσης με αιχμηρές ανακοινώσεις και δηλώσεις ένθεν και ένθεν. 

Χαμός με μια κόντρα, κατά την οποία ο ΔΗΣΥ σήκωσε το γάντι στα πυρά ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, μετέπειτα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε τόσο στο ΑΚΕΛ όσο και στο ΔΗΚΟ, με τον Υπουργό Εσωτερικών να σιγοντάρει ενώ αυστηρή δήλωση υπήρξε και από πλευράς του Γενικού Εισαγγελέα. Η «ατζέντα» περιλάμβανε «Υγεία / Διαχείριση Πανδημίας» και «Πολιτικογραφήσεις». 

Ο ΔΗΣΥ, δια του Αναπληρωτή Προέδρου του, Χάρη Γεωργιάδη, αρχικά απάντησε σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για την Πανδημία και την Διαχείρισή της, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, πρώτα απαντώντας στο ΑΚΕΛ και μετέπειτα να «στέλνει»  απάντηση και στο ΔΗΚΟ ως προς το θέμα των Εμβολιασμών. 

Την ίδια ώρα ανακοίνωση εξέδωσε και ο Γενικός Εισαγγελέας για το θέμα των Πολιτογραφήσεων απαντώντας ουσιαστικά στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ μετέπειτα ακολούθησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ο οποίος απάντησε στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, καθώς και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συμμετείχαν στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, η οποία συζητούσε το θέμα των Πολιτογραφήσεων. 

Σκληροί χαρακτηρισμοί 

Το σύνθημα της επίθεσης έδωσε ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος με δήλωσή του, μεταξύ άλλων είπε «Τα καμώματα και οι υπερβολές της αντιπολίτευσης, του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, πρέπει να έχουν και ένα όριο».  

Ακολούθησε ο Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος είπε πως «στα μηδενιστικά συνθήματα του ΑΚΕΛ απαντούν οι αριθμοί», αναφερόμενος στην ίδια ανακοίνωση του ΑΚΕΛ στην οποία αναφερόταν και ο Χάρης Γεωργιάδης και στην οποία ανακοίνωσή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειωνόταν μεταξύ άλλων πως «η ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να μετριέται με χρήματα» αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά της Κυβέρνησης για τα δημόσια νοσηλευτήρια αναφέροντας πως «εκφράζουμε τη μεγάλη μας ανησυχία για τα σοβαρά προβλήματα που διαφάνηκε ότι παρουσιάζει ο τομέας των κρατικών υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας».

Λίγο αργότερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έγραφε για το ΔΗΚΟ: «προκαλεί απορία και έκπληξη και διερωτάται κανείς σε ποια στοιχεία και κριτήρια το ΔΗΚΟ στηρίζει τον ανυπόστατο και προσβλητικό για όλο τον ιατρικό και παραϊατρικό κόσμο της χώρας μας, ισχυρισμό», απαντώντας σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, το οποίο μεταξύ άλλων υπογράμμιζε «δυστυχώς η μάχη κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού χάθηκε εξαιτίας κυβερνητικών χειρισμών που εκ του αποτελέσματος κρίνονται αναποτελεσματικοί και πρόχειροι».

Την ίδια ώρα, μια άλλη μάχη, για τις Πολιτογραφήσεις, βρισκόταν σε εξέλιξη σε άλλο μέτωπο, με τον Γενικό Εισαγγελέα να παρεμβαίνει και να σημειώνει με γραπτή του δήλωση πως «το βάραθρο στο οποίο κατρακυλούν κάποιοι δεν έχει πάτο» (υπονοώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη). Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προηγουμένως είχε δηλώσει πως «Μαγείρεψαν γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για πολιτογραφήσεις».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επίσης απάντησε στο θέμα των πολιτογραφήσεων χρησιμοποιώντας επίσης σκληρή γλώσσα, αναφερόμενος στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου και στις αναφορές των βουλευτών της Αντιπολίτευσης και στις Αναφορές του Γενικού Ελεγκτή, διερωτήθηκε «Πόσο λαϊκισμό θα ζήσουμε ως τις Βουλευτικές;».  

Home