Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πιθανή σύγκρουση Χριστιάνας - Χρύση για την θέση Αναπληρωτή Προέδρου στο ΔΗΚΟ

Του Στέλιου Στυλιανού -
18.03.2023

Πιθανή σύγκρουση Χριστιάνας - Χρύση για την θέση Αναπληρωτή Προέδρου στο ΔΗΚΟ

Σε πορεία εκλογών το κόμμα του Κέντρου - Κλειδώνουν οι ημερομηνίες για Καταστατικό και Εκλογικό Συνέδριο

Σε ρυθμούς Καταστατικού αλλά και Εκλογικού Συνεδρίου άρχισε να κινείται το ΔΗΚΟ μετά τις Προεδρικές Εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες αν και απομένει η τελική έγκριση από την Γραμματεία του κόμματος φαίνεται ότι οι ημερομηνίες για Καταστατικό και Εκλογικό Συνέδριο κλειδώνουν για τις 14 Μαϊού και 9 Ιουλίου.

Όπως πληροφορείται η Offsite News ενόψει και του καταστατικού συνεδρίου θα ενημερωθούν τα μέλη του κόμματος για να στείλουν εάν επιθυμούν εισηγήσεις για τις όποιες αλλαγές στο καταστατικό με επιτροπή που έχει δημιουργηθεί να εξετάζει όλες τις εισηγήσεις οι οποίες ακολούθως θα προωθηθούν στην Κεντρική Επιτροπή. Όσες από τις καταστατικές αλλαγές εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή θα τεθούν ενώπιον των 1800 περίπου μελών του καταστατικού συνεδρίου για τελική έγκριση η απόρριψη. 

Σύμφωνα με κομματικές πηγές πάντως οι όποιες καταστατικές αλλαγές γίνουν θα αφορούν κυρίως αλλαγές για την καλύτερη λειτουργία του κόμματος.

Η προσοχή στο Εκλογικό συνέδριο 

Με μεγάλο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται και το εκλογικό συνέδριο του κόμματος καθώς σε αυτό θα εκλεγούν πέραν της ηγεσίας (Πρόεδρος, Αναπληρωτής Πρόεδρος, 3 Αντιπρόεδροι, Γενικός Γραμματέας και Κεντρικός Οργανωτικός), τα 15 αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου αλλά και τα μέλη της Κεντρικής και των Επαρχιακών Επιτροπών.

Όσον αφορά την θέση του Προέδρου αν και υπάρχουν κάποιες φωνές για πιθανή αμφισβήτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου στο προσεχές συνέδριο για την ώρα τουλάχιστον δεν έχει ανθυποψήφιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε ήδη την πρόθεση του να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής στις 22/2.

Στάση αναμονής πάντως τηρούν για την ώρα αρκετά στελέχη για το τι θα πράξουν όσον αφορά την διεκδίκηση θέσης στην ηγεσία του κόμματος. Για την ώρα πάντως τα μέλη της Ανώτατης ηγεσίας κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά εάν θα επαναδιεκδικήσουν τις θέσεις τις οποίες κατέχουν αναφέροντας είτε ότι είναι ακόμα νωρίς για ανακοινώσεις είτε ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θα πράξουν. 

Μια θέση πάντως που για την οποία υπάρχει έντονο παρασκήνιο αλλά και συζήτηση σε κομματικά πηγαδάκια είναι η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος που κατέχει η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου καθώς πέραν της ίδιας ακούγεται και το όνομα του Βουλευτή Λευκωσίας, Χρύση Παντελίδη για διεκδίκηση της. 

Αν και τα δύο στελέχη για την ώρα δηλώνουν ότι δεν έχουν πάρει τελικές αποφάσεις, κομματικά στελέχη βλέπουν το ενδεχόμενο μιας πιθανής σύγκρουσης για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου ανάμεσα στους δύο υπαρκτό σενάριο. 

Home