Πλατφόρμα ΔΗΚΟικών ανταρτών: Φλερτ με Ομήρου - Παπαδάκη

Πλατφόρμα ΔΗΚΟικών ανταρτών: Φλερτ με Ομήρου - Παπαδάκη

Θα τους εκτοξεύσει και θα τους καταστήσει φόβητρο για τους υπόλοιπους

Του Στέλιου Ξιουρή

Σε μια περίοδο νηνεμίας και ξεκούρασης και εν μέσω των μπάνιων του λαού, όπως ήταν και η προσφιλής έκφραση του μέντορα τους ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, δυο επίγονοι του, βρίσκονται σε περίοδο προβληματισμού και αναζητήσεων για το πολιτικό τους μέλλον . Αναφερόμαστε, στον τέως Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ και στον Ευρωβουλευτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ο οποίος ως είναι γνωστό, διαγράφηκε από το κόμμα των σοσιαλιστών και παραμένει προσωρινά άστεγος. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι πλατφορμιστές – αποχωρήσαντες από το ΔΗΚΟ που έχουν ως επικεφαλής τους βουλευτές ΑΓΓΕΛΟ ΒΟΤΣΗ- ΜΑΡΙΝΟ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ – ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, προσέγγισαν Ομήρου και Παπαδάκη με συγκεκριμένη πρόταση για ένταξη τους, στην πλατφόρμα που συνέπηξαν …

Αν και οι συζητήσεις βρίσκονται στα σπάργανα και τίποτε δεν αποκλείεται, εντούτοις οι Ομήρου και Παπαδάκης δεν απέρριψαν την πρόταση εξ υπαρχής , αλλά ζήτησαν τον απαραίτητο χρόνο, για να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα και αναλόγως να αποφασίσουν για τα περαιτέρω πολιτικά τους βήματα. Από πλευράς τους τα πρώην ηγετικά στελέχη της ΕΔΕΚ , που για αρκετά χρόνια ήταν κυρίαρχοι στον χώρο των πυγμάχων ( ελέω γροθιάς που είναι το έμβλημα του κόμματος αλλά και των αγώνων του ιδρυτή της παράταξης Βάσου Λυσσαρίδη),  προβληματίζονται για το πολιτικό τους μέλλον, αν και με τα υφιστάμενα δεδομένα, η επιστροφή τους στο κόμμα των σοσιαλιστών, φαντάζει από δύσκολη έως απομακρυσμένη. 

Ως εκ τούτου την ένταξη τους σε μια πλατφόρμα ή τέλος πάντων κάποιο σχήμα, με ανθρώπους που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, σε σχέση με τις θέσεις τους στο Κυπριακό και την οικονομία, δεν μπορούν εκ των προτέρων να την απορρίψουν χωρίς να την μελετήσουν. Εξάλλου, στην διάρκεια της παντοκρατορίας τους στην ΕΔΕΚ, ήταν και οι δυο υπέρμαχοι της συνένωσης των δυνάμεων του χώρου του κέντρου, με όλα τα ευεργετικά για όλους αποτελέσματα, κάτι όμως που έμεινε όνειρο απατηλό για όλους τους κεντρώους.  

Προφανώς και οι πλατφορμιστές από την πλευρά τους,  γνωρίζουν ότι η προσθήκη ονομάτων του βεληνεκούς των Ομήρου- Παπαδάκη, θα αλλάξει το στάτους  τους και θα προσδώσει περαιτέρω δυναμική στην προσπάθεια τους , ανοίγοντας και απροσπέλαστους πολιτικούς δρόμους προς αυτούς, με όλα τα ευεργετικά συνεπακόλουθα. 

Εξάλλου, η πολιτική τους τακτική, δηλαδή η ανακοίνωση τμηματικά, καταλόγου ανθρώπων- κυρίως πρώην στελεχών του ΔΗΚΟ-  που εντάσσονται στην πλατφόρμα, θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ευελπιστώντας ότι θα ενδυναμωθούν περαιτέρω . 

Έτσι και η μετεγγραφή των Ομήρου- Παπαδάκη, θεωρούν ότι θα τους εκτοξεύσει και θα τους καταστήσει φόβητρο για τους υπόλοιπους, ενώ θα διαπραγματευτούν την ένταξη τους σε κάποιο κόμμα με το οποίο θα δώσουν την μάχη των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου του 2021, από θέση ισχύος. 

Home