Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ποιοι συμμετείχαν σε όλες τις Ευρωεκλογές & ποιοι έκαναν "repeat"

Του Στέλιου Στυλιανού -
22.05.2019 - 06:00

Ποιοι συμμετείχαν σε όλες τις Ευρωεκλογές & ποιοι έκαναν "repeat"

Thumbnail
Τα "κυπριακά" ρεκόρ των Ευρωεκλογών (φωτογραφίες)

Στην τελική ευθεία  για τις Ευρωεκλογές μπαίνουν πλέον τα κόμματα με τους υποψηφίους να στρέφονται προς το κόσμο τόσο για προσέλκυση ψηφοφόρων όσο και προσωπικών σταυρών που θα τους επιστρέψουν είσοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Υπάρχουν μάλιστα και οι υποψήφιοι οι οποίοι ζητούν μια δεύτερη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και αυτοί που δεν δίστασαν να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών και στις 4 εκλογικές αναμετρήσεις. H Offsite γύρισε τον χρόνο πίσω βρίσκοντας τα ψηφοδέλτια των κομμάτων από το 2004 μέχρι σήμερα διαπιστώνοντας ότι δύο κυρίες της πολιτικής σκηνής συμμετέχουν από το 2004 σε όλες τις αναμετρήσεις για το Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα σε αυτή την κατηγορία ανήκουν η νυν Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους και η τέως Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Ε. Θεοχάρους: Η διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία μονιμοποιεί και νομιμοποιεί την διχοτόμηση

Έχασε και επανήλθε δριμύτερη

Η Ελένη Θεοχάρους στις προηγούμενες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις κατάλθε υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ. Η κυρία Θεοχάρους αν και το 2004 δεν κατάφερε να εκλεγεί Ευρωβουλευτής, δεν τα έβαλε κάτω διεκδικώντας την έδρα και στις εκλογές που ακολούθησαν. 

Μάλιστα κατάφερε να εκλεγεί Ευρωβουλευτής τόσο το 2009 όσο και το 2014, οπού ήταν η πρώτη σε σταυρούς, συγκεντρώνοντας συνολικά 57948 σταυρούς προτίμησης. Υπενθυμίζεται ότι στις επερχόμενες εκλογές διεκδικεί εκ νέου έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ με το οποίο η Αλληλεγγύη συνεργάζεται.

Α. Παπαδοπούλου:Παράνομη η διαδικασία στο Πειθαρχικό του ΔΗΚΟ

Έχασε από τον Ματσάκη και επανήλθε

Παράλληλους δρόμους με την Ελένη Θεοχάρους ακολουθεί και η τέως Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαδοπούλου αν και στην πρώτη της απόπειρα δεν κατάφερε να εκλεγεί Ευρωβουλευτής, με την έδρα του ΔΗΚΟ να καταλαμβάνει ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, επανήλθε στις Ευρωεκλογές του 2009 καταφέρνοντας να κερδίσει την έδρα παίρνοντας 18,822 σταυρούς. 

Στις Ευρωεκλογές του 2014 ωστόσο αν και επαναδιεκδίκησε την έδρα, τελικά δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθώς την έδρα του ΔΗΚΟ κέρδισε ο Κώστας Μαυρίδης.  Η κυρία Παπαδοπούλου την προσεχή Κυριακή διεκδικεί  εκ νέου θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα από το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αποχωρεί και επίσημα από την πολιτική ο Ιωάννης Κασουλίδης

Συμπλήρωσαν δεκαετία στις Βρυξέλλες

Παράλληλα με τις δύο κύριες της πολιτικής που διεκδικούν για 4η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, υπάρχουν και οι Ευρωβουλευτές οι οποίοι κατόρθωσαν να εκλεγούν δύο συνεχόμενες πενταετίες στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Πρώτος που το κατάφερε αυτό ήταν ο τέως υπουργός Εξωτερικών ήταν Ιωάννης Κασουλίδης το 2004 και το 2009. Συγκεκριμένα το 2004 ο κύριος Κασουλίδης πήρε 67,251 σταυρούς και το 2009 69,576 σταυρούς. Ο κύριος Κασουλίδης αποχώρησε από Ευρωβουλευτής τον Μάρτιο του 2013 όταν διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών, με τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη να τον αντικαθιστά για το υπόλοιπο της θητείας.

Το αεροπλάνο για Βρυξέλλες πήραν σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις το 2009 και 2014 η Ελένη Θεοχάρους και ο Τάκης Χατζηγεωργίου. Συγκεκριμένα η κυρία Θεοχάρους το 2009, πήρε 58,596 σταυρούς και το 2014, 57,948. Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου, ο οποίος δεν διεκδικεί επανεκλογή, πήρε 55,941 σταυρούςτο 2009 και 40,452 σταυρούς το 2014.

Home