Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ποιους ενοικιαστές αφορά το διάταγμα για αναστολή εξώσεων

Offsite Team -
26.03.2020 - 13:02

Ποιους ενοικιαστές αφορά το διάταγμα για αναστολή εξώσεων

Thumbnail
Εγκρίθηκε το πρόστιμο των €150 για διακίνηση - Παραπομπή και σε δικαστήριο εάν κριθεί αναγκαίο

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί Ενοικιοστασίου (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμο του 1983 μέχρι 2020.

Με το παρόν νομοσχέδιο προβλέπεται η αναστολή των διαδικασιών καθώς και της εκτέλεσης οποιασδήποτε απόφασης ή διατάγματος έξωσης λόγω μη καταβολής ενοικίου, μέχρι την 31η Μαΐου 2020, λόγω της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί και των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στόχος είναι να επιτευχθεί η προστασία των ενοικιαστών, αφού από τον Μάρτιο του 2020 με τα περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματα του 2020, επιβάλλονται σοβαρά περιοριστικά μέτρα και επειδή η εκδίκαση αστικής φύσεως υποθέσεων έχει ανασταλεί με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι οι πρόνοιες του άρθρου 3 του παρόντος Νόμου δεν εφαρμόζονται σε περίπτωση που δεν καταβλήθηκε οποιοδήποτε ενοίκιο νομίμως οφειλόμενο μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2020.

Άρα η αναστολή εξώσεων, αφορά ενοικιαστές που δεν πληρώνουν μετά την 1η Μαρτίου. Πριν την 1η Μαρτίου για όσους έχουν καθυστερημένες δόσεις, θα προχωρούν τυχόν διαδικασίες έξωσης.

Πρόστιμο αλλά και δικαστήριο εάν χρειαστεί

Παράλληλα το Υπουργικό ενέκρινε την επιβολή εξωδίκου ύψους 150 ευρώ για τους παραβάτες του διατάγματος απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου εξήγησε ότι εγκρίθηκε σχετικό νομοσχέδιο, μέσω του οποίου θα δίνεται και η δυνατότητα παραπομπής των παραβατών ενώπιον Δικαιοσύνης για επιβολή ποινής έως και 3,000 ευρώ.  ΕΔΩ περισσότερα

Όσον αφορά τους ελέγχους για παραβάσεις του διατάγματος διακίνησης, μέχρι τις 7 σήμερα το πρωί, έγιναν 6822 ελεγχοι  και 445 καταγγελίες οδηγών και πεζών. 

Σχετικά με παραβάσεις υποστατικών, έγιναν 20510 ελεγχοι και εγιναν 46 καταγγελίες.

Παράλληλα εγκρίθηκε πακέτο μέτρων για στήριξη των αγροτών . 

Περισσότερα σε λίγο...

ΕΔΕΚ: Για τα οικονομικά συμφέροντα η ΕΕ "χαϊδεύει" την Τουρκία

Offsite Team -
25.06.2022 - 09:59

ΕΔΕΚ: Για τα οικονομικά συμφέροντα η ΕΕ "χαϊδεύει" την Τουρκία

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, δηλώνει η ΕΔΕΚ

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές και την αλληλεγγύη που πρέπει να εφαρμόζεται, αναφέρει μέσω ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ, στα συμπεράσματα του του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ η ΕΕ προχωρεί με κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας, δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική σε βάρος της Τουρκίας που κατέχει παράνομα ευρωπαϊκά εδάφη.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση της ΕΔΕΚ:

«Πέρα από τις φραστικές διακηρύξεις που εντοπίζονται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΕΕ εμπράκτως τι έκανε για να περιορίσει τον τουρκικό επεκτατισμό και να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να συμμορφωθεί;

Ενώ προχωρεί με κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας, δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική σε βάρος της Τουρκίας που κατέχει παράνομα ευρωπαϊκά εδάφη.

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές και την αλληλεγγύη που η ΕΕ πρέπει να εφαρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις».

Home