Ποιους σκέφτεται για αριστίνδην ο Αβέρωφ

Ποιους σκέφτεται για αριστίνδην ο Αβέρωφ

Ποδοσφαιριστής, Στρατηγός, Πρ.ΠΟΕΔ, Ογκολόγος ανάμεσα στις σκέψεις του Προέδρου ΔΗΣΥ για υποψήφιοι (Ονόματα)

Του Στέλιου Ξιουρή

Αριστίνδην- κατ’ επιλογή – νέες δυνάμεις- πλατφορμιστές- προσωπικότητες ευρείας αποδοχής ή όπως αλλιώς ονομάζονται, είναι το ΕΦΕΥΡΗΜΑ των αρχηγών των κομμάτων, για να εντάξουν στα ψηφοδέλτια ανθρώπους που πιστεύουν ότι θα τους προσθέσουν ψήφους από συγκεκριμένους χώρους, οι οποίοι είναι απρόσιτοι έως και απομακρυσμένοι από την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος.

Στα πλαίσια αυτά και οι πρώτοι διδάξαντες του ΔΗΣΥ, το εφαρμόζουν απαρέγκλιτα με τον Πρόεδρο του κόμματος ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, να παρουσιάζεται ένθερμος υποστηρικτής των αριστίνδην και να χρησιμοποιεί το εν λόγω προνόμιο που του δίνει το καταστατικό του κόμματος. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών, όπως το πρόσφατο παράδειγμα με τον ΛΟΥΚΑ ΦΟΥΡΛΑ που εξελέγη πανηγυρικά Ευρωβουλευτής τον δικαιώνουν για τις επιλογές και του δίνουν την ώθηση να συνεχίσει την εξάσκηση του εν λόγω προνομίου, παρά τα μουρμουρητά από τους κομματικούς, που αντιπαρατάσσουν την πίστη και εργασία στον ΔΗΣΥ και την εκμετάλλευση από κάποιους  που έρχονται στο κόμμα μόνο για τις εκλογές. Προφανώς η προσέλκυση ψήφων υπερισχύει των πάντων και εξάλλου για όλους καθίσταται ωφέλιμο. 

Όσον αφορά τον αριθμό των αριστίνδην που θα ορίσει ο κ. Νεοφύτου και δεν θα χρειαστεί να περάσουν από τις εσωκομματικές διαδικασίες, αυτός περιορίζεται στους 8 παγκύπρια αλλά με περιορισμό ανά επαρχία ως εξής: Λευκωσία έως 3, Λεμεσό έως 3, Αμμόχωστο έως 2, Λάρνακα μέχρι 2, Πάφο ένα, Κερύνεια 1. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον 5ο όροφο της Πινδάρου, όπου και το στρατηγείο του Προέδρου του ΔΗΣΥ,  στα πλάνα του κ. Νεοφύτου για να τους προταθεί να είναι στα ψηφοδέλτια ως αριστίνδην είναι και οι εξής:

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και της Εθνικής Κύπρου
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ: Στρατηγός εν αποστρατεία, τέως Διοικητής της ΚΥΠ
  • ΦΙΛΙΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΥ : Απερχόμενος Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελλήνων Διδασκάλων ( ΠΟΕΔ)
  • ΛΟΙΖΟΣ ΛΟΙΖΟΥ: Διευθυντής της Παιδοογκολογικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου. 

Από εκεί και έπειτα η μάχη για την Λευκωσία και η κατάληψη της έδρας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη προσπάθεια, αφού η σύνθεση των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ είναι άκρως ιδιαίτερη και διαφέρει από άλλες πόλεις. Κυρίως, γιατί διαθέτει αρκετούς ψηφοφόρους στα αστικά κέντρα που τα κριτήρια της επιλογής τους δεν είναι μόνο η πρόσβαση για ρουσφέτι , αλλά και οι ικανότητες των υποψηφίων. 

Όσον αφορά τους άλλους διεκδικητές η πλειοψηφία τους είναι αναγνωρίσιμα άτομα με προσβάσεις στα ΜΜΕ και εκπεφρασμένο πολιτικό λόγο. 

Πέραν του Προέδρου που εκλέγεται χωρίς σταυρό, υποψήφιοι θα είναι όλοι οι υφιστάμενοι βουλευτές, δηλαδή οι ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ – Κ. εκπρόσωπος , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – εκπρόσωπος τύπου,  ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ – ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ και ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Υποψήφιοι θα είναι και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και τέως Υπ. Οικονομικών ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ο Πρόεδρος της ΟΝΕ  και Πρόεδρος του ΚΟΑΓ ΜΑΡΙΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ, ο δημοτικός σύμβουλος Λευκωσίας ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΦΑΚΑΣ , ενώ αναμένεται σύντομα να εκδηλωθεί και το ενδιαφέρον άλλων Συναγερμικών στελεχών. 

 

Home