Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Προεδρικού-ΔΗΚΟ για το Κυπριακό

Offsite Team -
19.01.2021 - 16:33

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Προεδρικού-ΔΗΚΟ για το Κυπριακό

Thumbnail
Νέος «χαρτοπόλεμος» - Τι λέει η Κυβέρνηση και τι το ΔΗΚΟ

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ Προεδρικού και ΔΗΚΟ, αυτή τη φορά για το Κυπριακό, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο αρχικά να υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει στην Πενταμερή με εκλίπουσα την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ η τουρκική πλευρά προτάσσει λύση των δύο κρατών.

>>> Νικόλας: Ο Αναστασιάδης πάει στη Πενταμερή με εκλιπούσα την ΚΔ

Μετά τη δήλωση του Προέδρου τη ΔΗΚΟ ήρθε η απάντηση από το Προεδρικό, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο με 7 σημεία να δίνει τη θέση της Κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων ο κ. Κούσιος ανέφερε πως «οι αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ αποτελούν μια καθόλα παραπλανητική προσέγγιση για την επιχειρούμενη προσπάθεια του ΓΓ των ΗΕ για συνέχιση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού».

>>> Απαντά με 7 σημεία ο Κούσιος στον Νικόλα για Κυπριακό

Στη συνέχεια το ΔΗΚΟ με νέα ανακοίνωση απαντά στο Προεδρικό, με μια ερώτηση.

«Αν δεν είναι αρνητική εξέλιξη η απάλειψη της αναφοράς σε Κυπριακή Δημοκρατία στις δυο τελευταίες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε, τότε γιατί η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ προσπάθησε (χωρίς επιτυχία) να τις αλλάξει;»

Ανακοίνωση εξέδωσε και το κυβερνών κόμμα, με τον Εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Δημητρίου να τονίζει μεταξύ άλλων «γιατί όμως ο κ. Παπαδόπουλος δεν αναφέρθηκε στο ΑΚΕΛ το οποίο στηρίζει τη θέση του Προέδρου Αναστασιάδη για την άτυπη πενταμερή;»

>>> Δημητρίου σε Νικόλα: Μήπως & το ΑΚΕΛ θεωρεί την ΚΔ εκλιπούσα;

Χριστοδουλίδης: Ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια η απόφαση ΔΗΚΟ

Offsite Team -
26.06.2022 - 16:28

Χριστοδουλίδης: Ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια η απόφαση ΔΗΚΟ

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία, από τους ίδιους τους συμπολίτες μας»

Υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη ψήφισε την Κυριακή (26/6) η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα και με προηγούμενο ρεπορτάζ της Offsite κατά την ψηφοφορία, 132 μέλη τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδης ενώ καταγράφηκε και μια αποχή. 

>>Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Με 132 ψήφους υπέρ & 1 αποχή στο πλευρό Χριστοδουλίδη<<

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε μέσω ανακοίνωσης ότι η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε το Δημοκρατικό Κόμμα για την εμπιστοσύνη, η οποία όπως ανέφερε υπηρετεί την ανάγκη για υπερβάσεις, πέραν από κομματικές διαχωριστικές γραμμές, ιδεολογικές και άλλες διαφωνίες, όπως επίσης την ανάγκη για σύνθεση ιδεών και απόψεων για αντιμετώπιση από κοινού τις προκλήσεις.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη:

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενισχύει τη συλλογική μας προσπάθεια, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία, για την ανάγκη να εργαστούμε προς την κατεύθυνση ανανέωσης διαδικασιών και νοοτροπιών, μακριά από παραδοσιακές πρακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος. 

Ευχαριστώ θερμά το Δημοκρατικό Κόμμα για την εμπιστοσύνη, η οποία είμαι σίγουρος ότι υπηρετεί την ανάγκη για υπερβάσεις, πέραν από κομματικές διαχωριστικές γραμμές, ιδεολογικές και άλλες διαφωνίες, όπως επίσης την ανάγκη για σύνθεση ιδεών και απόψεων για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας.

Σε μια δύσκολη εποχή και συγκυρία, τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια. 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια με ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, προς κάθε οργανωμένο σύνολο, προς κάθε κοινωνική και πολιτική ομάδα, προς κάθε ανέντακτο πολίτη, προς κάθε νέο ψηφοφόρο, προς όλους όσοι ασπάζονται την έντονή μας πεποίθηση, ότι μαζί, ενωμένοι, παρά τις τυχόν διαφορετικές μας αφετηρίες, θα πρέπει να εργαστούμε από κοινού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κοινωνίας.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία, από τους ίδιους τους συμπολίτες μας και έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, συνεχίζεται με ιδιαίτερα αισιόδοξη δυναμική. Η δύναμή μας είναι οι συμπολίτες μας και ο κοινός μας στόχος σε σχέση με το μέλλον της πατρίδας μας».

Home