«Πόλεμος» ανακοινώσεων Προεδρικού-ΔΗΚΟ για το Κυπριακό

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Προεδρικού-ΔΗΚΟ για το Κυπριακό

Νέος «χαρτοπόλεμος» - Τι λέει η Κυβέρνηση και τι το ΔΗΚΟ

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ Προεδρικού και ΔΗΚΟ, αυτή τη φορά για το Κυπριακό, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο αρχικά να υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει στην Πενταμερή με εκλίπουσα την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ η τουρκική πλευρά προτάσσει λύση των δύο κρατών.

>>> Νικόλας: Ο Αναστασιάδης πάει στη Πενταμερή με εκλιπούσα την ΚΔ

Μετά τη δήλωση του Προέδρου τη ΔΗΚΟ ήρθε η απάντηση από το Προεδρικό, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο με 7 σημεία να δίνει τη θέση της Κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων ο κ. Κούσιος ανέφερε πως «οι αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ αποτελούν μια καθόλα παραπλανητική προσέγγιση για την επιχειρούμενη προσπάθεια του ΓΓ των ΗΕ για συνέχιση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού».

>>> Απαντά με 7 σημεία ο Κούσιος στον Νικόλα για Κυπριακό

Στη συνέχεια το ΔΗΚΟ με νέα ανακοίνωση απαντά στο Προεδρικό, με μια ερώτηση.

«Αν δεν είναι αρνητική εξέλιξη η απάλειψη της αναφοράς σε Κυπριακή Δημοκρατία στις δυο τελευταίες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε, τότε γιατί η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ προσπάθησε (χωρίς επιτυχία) να τις αλλάξει;»

Ανακοίνωση εξέδωσε και το κυβερνών κόμμα, με τον Εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Δημητρίου να τονίζει μεταξύ άλλων «γιατί όμως ο κ. Παπαδόπουλος δεν αναφέρθηκε στο ΑΚΕΛ το οποίο στηρίζει τη θέση του Προέδρου Αναστασιάδη για την άτυπη πενταμερή;»

>>> Δημητρίου σε Νικόλα: Μήπως & το ΑΚΕΛ θεωρεί την ΚΔ εκλιπούσα;

Home