Πονοκέφαλος σε 4 κόμματα μετά την επιστολή ΥΠΕΣ

Πονοκέφαλος σε 4 κόμματα μετά την επιστολή ΥΠΕΣ


Αυστηρές οδηγίες

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε από το θέμα που αποκάλυψε χθες η Offsite όσον αφορά στην ονοματολογία και το έμβλημα των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών της 30ης Μαϊου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με επιστολή του προς τα κόμματα ενόψει των βουλευτικών εκλογών και καθοδηγούμενο από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, αναφέρει ότι το όνομα του συνδυασμού ενός κόμματος, που θα υποβληθεί στους Εφόρους Εκλογής, δεν μπορεί να διαφέρει από το όνομα του κόμματος, που αφορά ο συγκεκριμένος συνδυασμός, όπως αυτό είναι καταγραμμένο στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων και έχει πιστοποιηθεί με σχετική δημοσίευση του Εφόρου Τήρησης Αρχείου Πολιτικών Κομμάτων στην Επίσημη Εφημερίδα.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΣ, το όνομα του συνδυασμού δεν μπορεί να περιέχει οποιοδήποτε πρόσθετο κείμενο, πέραν του ονόματος του κόμματος.

Προστίθεται, ακόμα ότι αν ένα κόμμα εγγεγραμμένο στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων, συνεργαστεί στο πλαίσιο της προσεχούς εκλογικής διαδικασίας με ένα οργανωμένο σύνολο, το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα ή με ανεξάρτητο ή ανεξάρτητους υποψηφίους, ο συνδυασμός, θα θεωρείται συνδυασμός ενός κόμματος.

Επίσης, στην περίπτωση που ένα κόμμα δήλωσε κατά την εγγραφή του ένα έμβλημα, δεν δύναται να δηλώσει διαφορετικό έμβλημα για συνδυασμό ενός κόμματος.

Τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών δυνατόν να επηρεάζει τους σχεδιασμούς κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου. Η υποβολή υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου 2021. Η επιστολή του ΓΔ του ΥΠΕΣ εστάλη μετά από σχετικά ερωτήματα που του ετέθησαν, όπως αναφέρει, από ενδιαφερόμενους.

Σημειώνεται ότι βάσει της επιστολής αυτής που αποστάλθηκε σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα τουλάχιστον 4 συνδυασμοί ενόψει των Βουλευτικών εκλογών και συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ που κατέρχεται ως ΑΚΕΛ Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, η ΕΔΕΚ  η οποία συνεργάζεται με την Συμμαχία Πολιτών και κατέρχεται στις Βουλευτικές ως ΕΔΕΚ - Κοινωνική Συμμαχία, και θα πρέπει τώρα να κατέλθει ως ΕΔΕΚ. 

Η Δημοκρατική Παράταξη - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων η οποία θα κατέλθει ως Δημοκρατική Παράταξη χωρίς στο έμβλημα να υπάρχει το «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων» αλλά και η Ανεξάρτητοι Συνεργασία ΚΕΚΚ η οποία βάσει των νέων δεδομένων θα πρέπει να κατέλθει ως Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου με το έμβλημα του Κινήματος Ενωμένων Κυνηγών.

 

ΚΥΠΕ / offsite

 

Home