Πως η Δημαρχία Αμμοχώστου επηρεάζει Βουλή και Δημοτικό Συμβούλιο 

Πως η Δημαρχία Αμμοχώστου επηρεάζει Βουλή και Δημοτικό Συμβούλιο 

Θέση Στην Βουλή - Αυτοί είναι οι έξι βουλευτές Λεμεσού από την πρώτη κατανομή - Αναλυτικά οι ψήφοι που συγκέντρωσαν
Οι συνδυασμοί που φέρνουν αλλαγές στο Κοινοβούλιο αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για τα καλά στον τελική ευθεία των Δημαρχιακών εκλογών για ανάδειξη νέου Δημάρχου Αμμοχώστου έχουν μπει τις τελευταίες μέρες οι Βαρωσιώτες, μετά τον θάνατο του Αλέξη Γαλανού στις 15 Ιουλίου.

Η εκλογή νέου Δημάρχου στην πόλη του Ευαγόρα ωστόσο μπορεί να επιφέρει αλλαγές και σε άλλα πολιτειακά αξιώματα καθώς δύο από τους πέντε υποψήφιους κατέχουν σήμερα άλλο αξίωμα.

Συγκεκριμένα από την μια σε περίπτωση εκλογής του Βουλευτή του ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη στην θέση του Δημάρχου θα πρέπει να παραχωρήσει την θέση του στον πρώτο επιλαχών του ΕΛΑΜ στις Βουλευτικές του 2016 στον Επαρχία Αμμοχώστου.

Έτσι σε ενδεχόμενη εκλογή του θέση στην Βουλή παίρνει ο Ανδρέας Θεοφυλακτου ο οποίος πήρε 569 σταυρούς προτίμησης, τερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον Λίνο Παπαγιάννη, ο οποίος πήρε 1313 σταυρούς προτίμησης. 

Παράλληλα αλλαγή ενδέχεται να υπάρξει και στην δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Κάρουλλα, ο οποίος είναι εκλεγμένος δημοτικός Σύμβουλος.

Στην περίπτωση λοιπόν που καταφέρει να εκλεγεί ο κύριος Κάρουλλας στο Δημοτικό συμβούλιο εισέρχεται ο πρώτος επιλαχών του ΔΗΣΥ στις Δημοτικές εκλογές του 2016, Μιχάλης Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι την Δημαρχία Αμμοχώστου διεκδικούν επίσης οι Σίμος Ιωάννου, Ανδρέας Λόρδος και Γιώργος Σταυρής.

Home