Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πως θα εξελιχθεί η σχέση Αβέρωφ - Νικόλα

Offsite Team -
03.12.2022 - 07:01

Πως θα εξελιχθεί η σχέση Αβέρωφ - Νικόλα

Η συνεργασία που είχαν στο παρελθόν και πως μπορεί αυτή να συνεχιστεί μετά τις Προεδρικές

Για την σχέση των Προέδρων του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην εκπομπή Snipers ο Διευθυντής Ειδήσεων της Digitaltree και ο Δημοσιογράφος, Ανδρέας Παράσχος με αφορμή το παραπολιτικό σχόλιο του ΕΦΕΤΗ οτι οι Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιόνται ποτέ.

Μάλιστα όπως ανέφερε η Παραπολιτική στήλη Ο ΕΦΕΤΗΣ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος ήταν όντως το ΔΙΔΥΜΟ (ή twin όπως τους λέγαμε τότε) που γλίτωσαν την Κύπρο από πολλές περιπέτειες και η συνεργασία τους χρονολογείται. 

Η συνεργασία τους διακόπηκε το 2019 ενώ το 2020 ήταν αντίπαλοι στα ‘χαρακώματα’ ενόψει και των Βουλευτικών εκλογών του 2021. 

Σχολιάζοντας το πως βλέπει την σχέση Νικόλα Παπαδόπουλου και Αβέρωφ Νεοφύτου να εξελίσσεται ο Ανδρέας Παράσχος ανέφερε ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος όσες φορές προσπάθησε να μπει στον δρόμο του Προεδρικού απέτυχε άρα το πρόσημο έναντι της κοινής γνώμης είναι αρνητικό. 

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου έδειξε τα δόντια του στην κρίση του 2013 όπου φρόντιζε να βρίσκει συναινέσεις. 

Όπως σημείωσε σήμερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου σήμερα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος οχυρώθηκε πίσω από την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη που όλα δείχνουν ότι θα πάει μέχρι τέλους και άρα ένα μερίδιο της εξουσίας θα πάει στα χέρια του και άρα θα γίνει για πρώτη φορά Συγκυβερνήτης.

Από την άλλη εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν και εφόσον ο Αβέρωφ Νεοφύτου χάσει τις Προεδρικές δεν θα έχει θέση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ και θα πρέπει να αποσυρθεί καθώς υπάρχουν πολλοί φιλόδοξοι που θέλουν να φτάσουν στην ηγεσία του κόμματος.

Όπως είπε αυτή την στιγμή δεν μπορούν να συνεργαστούν σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν ξέρει εάν στην περίπτωση που γίνει συγκυβερνήτης ο Νικόλας Παπαδόπουλους θα επινοήσουν κάτι για τον Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Με την σειρά του ο Παναγιώτης Τσαγγάρης αφού συμφώνησε με τα όσα είπε ο Ανδρέας Παράσχος τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό που θα κρίνει εάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει θέση στον ΔΗΣΥ θα είναι το ποσοστό που θα λάβει και πότε θα το λάβει.

Μάλιστα ανέφερε ότι εάν δεν περάσει στον δεύτερο γύρο σταματά ακαριαία η πορεία του στον Δημοκρατικό Συναγερμό ενώ αν περάσει στον δεύτερο γύρο τότε θα εξαρτηθεί το ποσοστό που θα εξασφαλίσει και κατά πόσο θα νομιμοποιείται να παραμείνει στο πηδάλιο του ΔΗΣΥ ή κατά πόσο θα πρέπει να αποχωρήσει. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν στο πιο κάτω βίντεο στο 24:45:

Home