Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το πόσο «φρόνιμοι» ήμασταν το Πάσχα, θα καθορίσει το ξεκλείδωμα

Offsite Team -
22.04.2020

Το πόσο «φρόνιμοι» ήμασταν το Πάσχα, θα καθορίσει το ξεκλείδωμα

Thumbnail
Την επόμενη εβδομάδα τα νεότερα για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που είχε στο Προεδρικό ο ΠτΔ μαζί με την Επιδημιολογική Μονάδα του Υπουργού Υγείας το πρωί της Τετάρτης 22/4. 

>>> Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται η Α' φάση επανεκκίνησης της οικονομίας & άρσης μέτρων <<<

Οι Ειδικοί του Υπ. Υγείας έθεσαν τις εισηγήσεις τους για το πώς και πότε πρέπει να αρχίσουν οι χαλαρώσεις των μέτρων με βάση και την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα.

Στη συνάντηση δεν λήφθηκαν νέες αποφάσεις, έτσι δεν αλλάζει κάτι αυτή τη στιγμή, με τους ειδικούς να αναμένουν περισσότερα δεδομένα από τα κρούσματα μέχρι τουλάχιστον και την επόμενη εβδομάδα ώστε να προχωρήσουν με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται την ερχόμενη Τετάρτη στης 29 Απριλίου όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<< 

Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι στιγμής, υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία και των χαμηλών αριθμό κρουσμάτων συνεχόμενες μέρες αλλά τυχόν εφησυχασμός μπορεί να κοστίσει γι’ αυτό η χαλάρωση θα γίνει σταδιακά. Δεν θα γίνουν δηλαδή όλα όπως ήταν πριν μέσα σε μια μέρα. 

ΣΥΣΚΕΨΗ2

SMS, εργοτάξια και ανοικτοί χώροι αρχικά

Όπως δήλωσε στην offsite ο  Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης, αρχικά θα αυξηθούν τα SMS μάλλον κατά ένα. Επιπλέον στο αρχικό στάδιο θα ανοίξουν επιχειρήσεις όπου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε ανοικτό χώρο όπως π.χ. τα εργοτάξια. 

ΣΥΣΚΕΨΗ 3

Ερωτηματικό παραμένει το αν θα συμπεριληφθούν στο πρώτο κύμα από αρχές Μαϊου τα μικρά καταστήματα λιανικής και καταστήματα όπως κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής κτλ. 

Από αρχές Μαϊου αναμένεται να αρχίσουν προπονήσεις και αθλητές σε μικρές ομάδες ενώ και οι πολίτες ίσως μπορούν να αθλούνται ή να περπατούν σε πάρκα πλατείες κτλ. Δεν θα επιτρέπονται όμως συγκεντρώσεις. 

Για το κάθε κύμα θα υπάρχει αξιολόγηση για 2 περίπου εβδομάδες και αν όλα πηγαίνουν καλά θα δίνεται το πράσινο φως για το επόμενο κύμα χαλάρωσης μέτρων. 

ΣΥΣΚΕΨΗ5

Καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα κτλ αργούν ακόμα αφού περιλαμβάνονται στο τρίτο κύμα το οποίο θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. 

ΣΥΣΚΕΨΗ 7

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι δήλωσε στην offsite ο Δρ Καραγιάννης. Τι θα γίνει τον Μάη και τι τον Ιούνη…

Την Τρίτη (21/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε δύο συσκέψεων με κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να τους ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για να ακούσει τις απόψεις τους σε σχέση με την ολοκλήρωση της στρατηγικής που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας. Οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης θα παρθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Home