Πράσινο φως για περαιτέρω ξεκλείδωμα από υπουργικό 

Πράσινο φως για περαιτέρω ξεκλείδωμα από υπουργικό 

Ανοίγουν νηπιαγωγεία και γυμναστήρια - Ερωτηματικό οι γαμήλιες δεξιώσεις

Ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται οι εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας για την άρση της 3ης και 4ης φάσης των περιοριστικών μέτρων. 

Σημειώνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρία της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήθηκε και το ενδεχόμενο επίσπευσης χαλάρωσης ορισμένων μέτρων, με τις αποφάσεις ωστόσο να παίρνονται σε πολιτικό επίπεδο στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού.

Μάλιστα διαφαίνεται να υπάρχει εκ πρώτης και μια μικρή διαφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και επιστημόνων για μετάθεση εντός Ιουνίου και της 4ης φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων. 

Η 4η φάση αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Ιουλίου, με τους επιδημιολόγους ωστόσο εξαιτίας της καλής επιδημιολογικής εικόνας να προτείνουν μετάθεση της για το τέλος Ιουνίου, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται ωστόσο τελεσίδικα σήμερα. 

Ανοίγουν νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

Βάσει και των όσων ανέφερε χθές ο υπουργός Παιδείας τα ειδικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από την επόμενη βδομάδα, ενώ σήμερα θα ανακοινωθούν και οι τελικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων με την επικρατέστερη ημερομηνία για σταδιακή επιστροφή των παιδιών να θεωρείται η 9η Ιουνίου.

Μεταξύ 9-12 Ιουνίου αναμένεται η επίσημη πρώτη και για τα γυμναστήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις με ραντεβού, και με λιγότερους ασκούμενους μέσα στον χώρο, αλλά και για σχολές χορού.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 9 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο και το άνοιγμα των κλειστών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης αλλά και των εμπορικών  κέντρων. 

Γάμοι από Σεπτέμβριο

Για το θέμα της τέλεσης γάμων  αναμένεται ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι μήνας γάμων, όχι όμως όπως τους ξέρουμε στην Κύπρο, καθώς θα μπουν αυστηρές προϋποθέσεις και μέτρα.

Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ιδανικό να υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση στην τέλεση των γάμων.  Αυτό που προβληματίζει είναι δύο σημεία και συγκεκριμένα η διαχείριση του φαγητού ειδικά σε ανοικτούς γάμους των 1000 -2000 ατόμων με μπουφέ και η χρήση των αποχωρητηρίων και των άλλων χώρων υγιεινής. 

Πληροφορίες της Offsite αναφέρουν ακόμα ότι το θέμα των φεστιβάλ θα συζητηθεί εκ νέου σε μεταγενέστερο στάδιο αν και η επιστημονική ομάδα θεωρεί αυτή τη στιγμή κατάλληλη περίοδο τον Σεπτέμβριο για τη διεξαγωγή τους. 

Home