Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρέπει να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με την Τουρκία, λέει ο Τατάρ

Offsite Team -
07.09.2021 - 13:25

Πρέπει να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με την Τουρκία, λέει ο Τατάρ

«Η Άγκυρα δεν άφησε ποτέ τους Τουρκοκύπριους μόνους»

Περαιτέρω εδραίωση των σχέσεων των Τ/κ με την Τουρκία επιθυμεί ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι “πρέπει να έρθουμε ακόμη πιο κοντά, να είμαστε ακόμη πιο αλληλένδετοι”. Ο Ερσίν Τατάρ είπε ακόμη ότι η Άγκυρα δεν άφησε ποτέ τους Τουρκοκύπριους μόνους, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία έχει «αποκλειστεί» λόγω των κινήσεών της στην Κύπρο.

Σε ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Σελτζούκων, στο Ικόνιο της Τουρκίας , ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι “μετά το 1974, με τη ρίζα του δικού μας κράτους και την περαιτέρω αποδοχή της δημοκρατίας μας, σχηματίστηκε μια σημαντική δομή και στην Κύπρο”.  “Θέλουμε τον τ/κ λαό να συνεχίσει την ύπαρξή του, τη δύναμη, το μέλλον και την επιβίωσή του με έναν απόλυτα ασφαλή τρόπο, πόσο μάλλον να διακόψει τους δεσμούς του με την Τουρκία. Πρέπει να έρθουμε πιο κοντά, πρέπει να είμαστε ακόμη πιο αλληλένδετοι. Πρέπει να πάρουμε στήριξη για την τδβκ από τα επιτεύγματα της Τουρκίας. Επειδή η Τουρκία είναι η κύρια ήπειρος. Η Τουρκία είναι 85 εκατομμύρια σήμερα, 100 εκατομμύρια αύριο”, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι “η αντανάκλαση αυτών των επιτυχιών σε ένα μικρό νησί θα είναι φυσικά σε θέση να προσφέρει ευημερία, ευτυχία και ένα ασφαλέστερο μέλλον στον τ/κ λαό. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Επειδή η Τουρκία είναι ένα πραγματικά σπουδαίο κράτος. Αυτό το μεγάλο κράτος μπορεί να έχει διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά δεν άφησε ποτέ τους Τουρκοκύπριους μόνους. Η Τουρκία έχει επίσης αποκλειστεί λόγω των κινήσεών της που έκανε στην Κύπρο. Αντιμετώπισε επίσης ορισμένες οικονομικές δυσκολίες, αλλά ευτυχώς, ήταν πάντα δίπλα στους Τ/κ.  Επειδή αποδέχτηκε την Κύπρο ως εθνική υπόθεση”.

Home