Πρέσβης Παλαιστίνης: Δεν θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Τουρκία

Πρέσβης Παλαιστίνης: Δεν θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Τουρκία

Συνέντευξη του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο στην DIGITAL TV και τον Θανάση Αθανασίου
  • ''Μεθοδευμένη προσπάθεια δαιμονοποίησης των παλαιστινιακών θέσεων τα σενάρια περί οριοθέτησης ΑΟΖ Παλαιστίνης - Τουρκίας''
  • “Σύνορα έχουμε μόνο με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο”

Σε μεθοδευμένη προσπάθεια δαιμονοποίησης των παλαιστινιακών θέσεων έναντι της Κύπρου, αποδίδει τα σενάρια περί ενδεχόμενου καθορισμού αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ Παλαιστίνης και Τουρκίας ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο Abdallah H.A. Attari, σε αποκλειστική του συνέντευξη στη DIGITAL.

Έδωσε μέσα σε αυτό το πλαίσιο το στίγμα της προσέγγισης της Παλαιστίνης απέναντι στην Κύπρο και το κυπριακό, στέλνοντας το μήνυμα ότι “η στάση της Παλαιστίνης στο κυπριακό είναι κρυστάλλινη, η αγάπη των Παλαιστινίων προς την Κύπρο είναι δεδομένη, άρα δεν υπάρχει θέμα που να δημιουργεί παρεξηγήσεις στις σχέσεις Κύπρου - Παλαιστίνης”.

Δεσμεύτηκε παράλληλα ότι θα εργαστεί όσο πιο σκληρά χρειάζεται για να διατηρηθούν οι στενές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και ευχήθηκε “το κυπριακό και το παλαιστινιακό να λυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο και τις τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών”. 

Δεν βλέπει την ίδια ώρα να επηρεάζονται οι κυπρο-παλαιστινιακές θέσεις λόγω των καλών σχέσεων της Κύπρου με το Ισραήλ. 

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης κλήθηκε να σχολιάσει και τη στάση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που συχνά εμφανίζεται σαν ο προστάτης των Παλαιστινίων και ευρύτερα του μουσουλμανικού κόσμου, σημειώνοντας ότι “προστάτης της Παλαιστίνης είναι ο ίδιος ο Παλαιστίνιος”.

Επέκρινε στο μεταξύ την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ στο παλαιστινιακό ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για αντιπαράθεση, “Είναι κατεχόμενα, είναι δύναμη κατοχής και είναι κατεχόμενη η Παλαιστίνη. Και ξέρω ότι αυτή η λέξη “κατεχόμενα” σας συγκινεί ως Κύπριους”.

Εμφανίστηκε, στο μεταξύ, απαισιόδοξος και για το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στο παλαιστινιακό πρόβλημα. 

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο Abdallah H.A. Attari, διηγήθηκε παράλληλα ένα προσωπικό του βίωμα την ημέρα που ενημερώθηκε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα Πρέσβη στην Κύπρο ενώ ανέλυσε τη διαδικασία και τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει ως Παλαιστίνιος για να πάει από την Κύπρο στην Παλαιστίνη. 

Αυτούσια η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί 

Home