Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόδρομος: Στην Κύπρο δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε

Offsite Team -
25.09.2022 - 20:18

Πρόδρομος: Στην Κύπρο δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε

Έστειλε μήνυμα ενότητας σε μνημόσυνο Κυθρεωτών

Την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας ώστε να αποκλειστούν οι συνθήκες που επέτρεψαν την προδοσία της Κύπρου, τόνισε ο Υπουργός  Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας  Πρόδρομου Προδρόμου στο Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων Κυθρεωτών του 1974.

« Μαζί με τη μνήμη, καλούμαστε και σε προσκλητήριο που ξεκινά με μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Να αποκλείσουμε διά παντός συνθήκες που επέτρεψαν τότε την προδοσία της Κύπρου. Να αντλήσουμε διδάγματα αποτάσσοντας και τον εθνικό διχασμό που προηγήθηκε και συνόδευσε πριν εκατό χρόνια τη Μικρασιατική Καταστροφή. Να συνταχθούμε όλοι μαζί», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «όποιες διάφορες γνώμες και αντιλήψεις κι αν έχουμε, να κρατήσουμε πιο πάνω το χρέος που έχουμε απέναντι στους ήρωες και τους νεκρούς του 1974 και να βρεθούμε ενωμένοι με ηγεσία που έχει δείξει ότι δεν θα δεχτεί προτάσεις παράδοσης και δόλιες επινοήσεις που θα έθεταν την Κύπρο εις το διηνεκές κάτω από τον έλεγχο της Τουρκίας».

Πρόσθεσε ότι «εδώ στην Κύπρο δεν μπορεί να εφησυχάσουμε. Γίνεται άραγε να δεχτούμε και να αφήσουμε να λένε ότι η γη του Χύτρου, της γενιάς του Αθηναίου Ακάμαντα, ενός από τα αρχαία βασίλεια της Κύπρου, είναι τουρκική;» 

>>>>Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ: Η Άγκυρα επιδιώκει την οριστική διχοτόμηση<<<<

Όπως είπε, σήμερα, μαζί με τον πόνο και την πίκρα, μαζί με τη βαθιά ευγνωμοσύνη για τη θυσία των πεσόντων, « πρέπει να διατρανώσουμε και τη βούλησή μας για να μη λησμονήσουμε, αλλά να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δικαίωση τους, δηλαδή τη λύτρωση της πατρίδας μας από την κατοχή, την ελευθερία της Κύπρου».  

Ζήτησε επίσης να επιμείνουμε και να επιζητήσουμε όσο και αν χρειαστεί, τη λευτεριά και τη λύτρωση της Κύπρου μας και των χωμάτων της Κυθρέας και όλων των άλλων τόπων μας. Τόπων ποτισμένων, όπως είπε, με το αίμα των νεκρών που μνημονεύουμε σήμερα.

ΚΥΠΕ

 

Home