Προδρόμου: Άστοχοι οι ισχυρισμοί ΑΚΕΛ για τον Πολιτισμό

Προδρόμου: Άστοχοι οι ισχυρισμοί ΑΚΕΛ για τον Πολιτισμό

"Αν το Υπουργείο έχει καθυστερήσει, το ΑΚΕΛ καθυστέρησε ακόμα περισσότερο"

Από «κάποιους ανακριβείς ή και άστοχους ισχυρισμούς χαρακτηρίζεται η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ της 8ης Απριλίου με την οποία περισσότερο επικρίνει την Κυβέρνηση παρά στηρίζει πραγματικά τον κόσμο του πολιτισμού» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.  

Προσθέτει ότι «κατ’ αρχάς δεν μπορεί να δεχτούμε μομφή για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, τη στιγμή που το ΑΚΕΛ έρχεται στις 8 Απριλίου να επικρίνει μέτρα που το Υπουργείο είχε ανακοινώσει από την προηγούμενη μέρα, στις 7 Απριλίου».

 

«Αν το Υπουργείο έχει καθυστερήσει, το ΑΚΕΛ καθυστέρησε ακόμα περισσότερο, αφού ασχολήθηκε με το ζήτημα μόνο για να επικρίνει τα μέτρα και τις ενέργειες που ήδη είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση», συνεχίζει το ΥΠΠΑΝ.

Όσον αφορά «στις επικρίσεις και τις συστάσεις για οικονομικά μέσα που θα κινητοποιηθούν, το ΥΠΠΑΝ, υπενθυμίζει στο ΑΚΕΛ ότι «η Κυβέρνηση εφαρμόζει σήμερα μια δέσμη μέτρων χωρίς κανένα προηγούμενο στα χρονικά, με ασύγκριτα περισσότερους πόρους από ό,τι ποτέ στο παρελθόν και στηρίζει την απασχόληση και τα εισοδήματα 240 χιλιάδων εργαζομένων –που συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στη βάση των εισφορών στο σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και, επομένως, και τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού».

«Η πανδημία που μας απειλεί και η κρίση που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που δεν αφήνει περιθώρια για αντεγκλήσεις σαν αυτές που και τώρα προσπαθεί να προκαλέσει το ΑΚΕΛ», σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.  

 Θεωρούμε, συνεχίζει, «ότι ο πολιτισμός και ο σεβασμός που οφείλουμε στους δημιουργούς, καλλιτέχνες και άλλους επαγγελματίες στον χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι δοκιμάζονται από την κρίση, δεν προσφέρονται για κομματικής λογικής υπολογισμούς και σκοπιμότητες».  

Όπως αναφέρει το ΥΠΠΑΝ, «είναι προτιμότερο να συγκεντρωθούμε στην προσπάθεια να στηρίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε την πολιτιστική δημιουργία, με σοβαρότητα, μέσα από μια ορθολογική προσέγγιση και χωρίς εξαγγελίες που μπορεί να ακούγονται πολύ θελκτικές, αλλά δεν έχουν πραγματικό αντίκρισμα».

ΚΥΠΕ

 

Home