Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προδρόμου: Ξενίζουν οι επικρίσεις για ενημέρωση πολιτικών ηγετών

Offsite Team -
03.07.2019 - 17:11

Προδρόμου: Ξενίζουν οι επικρίσεις για ενημέρωση πολιτικών ηγετών

Thumbnail
Σχολίασε τις δηλώσεις ΓΓ ΑΚΕΛ

Με δεδομένο ότι οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων γνωρίζουν ότι θα ενημερωθούν πλήρως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για τις τρέχουσες εξελίξεις, το συντομότερο δυνατόν, ξενίζουν οι επικρίσεις που ακούγονται σχετικά με αυτό το θέμα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού.

Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προ αρκετών ημερών είχε προνοήσει για την πλήρη ενημέρωση των πολιτικών ηγετών σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Κύπρο και τις παράνομες επεμβάσεις της Τουρκίας όπως και για τα διαβήματα που ο ίδιος έκαμε το τελευταίο διάστημα προς τα ΗΕ και άλλες κατευθύνσεις.

Πρόσθεσε πως "για τον σκοπό αυτό είχε προταθεί και σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Πλην, όμως, η απουσία κάποιου από τους πολιτικούς ηγέτες, οδήγησε σε εναλλακτική λύση που ήταν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις και ενημέρωση προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να επισπευσθεί η ενημέρωση", σημείωσε.

Πρόσθεσε πως για τον σκοπό αυτό ήδη είχαν καθοριστεί οι σχετικές ημερομηνίες των συναντήσεων, που ξεκινούσαν από προχθές και πως "το απροσδόκητο περιστατικό και το ατύχημα που μεσολάβησε απλώς οδηγεί σε αναβολή και νέο προγραμματισμό για τις ίδιες συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι θα τύχουν βεβαίως ενδελεχούς ενημέρωσης".

"Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων γνωρίζουν ότι θα ενημερωθούν πλήρως, το συντομότερο δυνατόν, ξενίζουν οι επικρίσεις που ακούγονται σχετικά με αυτό το θέμα", ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δηλώσεις του κ. Κυπριανού "και αφού προβάλλεται συνεχώς ο ίδιος ισχυρισμός", είπε ο κ. Προδρόμου "θα ήθελα να παρακαλέσω και πάλι το ΑΚΕΛ να μας αναφέρει έναν όρο ή μια προϋπόθεση από αυτά που θεωρεί ότι έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δυσχεραίνοντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να μπορεί να κριθεί αντικειμενικά και ο δικός τους ισχυρισμός».

Home