Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προδρόμου: Ζητά κατανόηση και συνεργασία για νέα μέτρα σε σχολεία

Offsite Team -
23.11.2021 - 12:44

Προδρόμου: Ζητά κατανόηση και συνεργασία για νέα μέτρα σε σχολεία

Κατανοητές χαρακτήρισε τις αντιδράσεις γονέων

Κατανοητές χαρακτήρισε τις αντιδράσεις γονέων στο ενδεχόμενο τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων να φέρουν προστατευτική μάσκα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας πως χρειάζεται να ληφθούν μέτρα ούτως ώστε να προστατεύσουμε τη δυνατότητα τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά. Ζήτησε παράλληλα «κατανόηση και συνεργασία από όλους».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δηλώσεις ύστερα από την τελετή εγκαινίων τριών γηπέδων Futsal, στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών και κληθείς να αναφέρει κατά πόσον απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία, ο κ. Προδρόμου απάντησε πως «φαίνεται πράγματι ότι διεθνώς, όχι μόνο στην Κύπρο, υπάρχει μια έξαρση, μια αναζωπύρωση της πανδημίας».

 

Βλέπουμε, συνέχισε ότι «ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα και θα πρέπει πάνω απ’ όλα να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και να προστατεύσουμε,  όσον αφορά την εκπαίδευση την λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία, την δυνατότητα δηλαδή να λειτουργούμε. Ο,τι και να πούμε τίποτε δεν αντικαθιστά την κανονική διδασκαλία με παρουσία στις τάξεις».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ενδεχομένως, συνέχισε ο Υπουργός «να πρέπει να ληφθούν κάποια πρόσθετα μέτρα. Το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, αύριο θα συζητήσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο και υπάρχουν κάποιες σκέψεις».  

Είπε ακόμα πως «κρούσματα εμφανίζονται σε όλη την κοινότητα, επομένως θα υπάρχουν και στα σχολεία. Επειδή όμως τα σχολεία δεν έχουν την ασπίδα του εμβολιασμού, αυτό που πρέπει να σκεφτούμε, είναι κάποια μεγαλύτερη προστασία στην δημοτική εκπαίδευση, να εντείνουμε τις προσπάθειες για εμβολιασμό στις μεγαλύτερες ηλικίες και να αναχαιτίσουμε αυτή την έξαρση των κρουσμάτων, για να προστατεύσουμε τη δυνατότητα να λειτουργούν τα σχολεία».  

Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως «από την αρχή της πανδημίας, το σχολείο συμβάλει και στην υγειονομική εκπαίδευση και θα πρέπει και τώρα να δώσουμε το παράδειγμα και στα παιδιά και μέσω αυτών σε όλες τις οικογένειες, γιατί χρειάζεται συνεργασία. Θα δούμε ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν αύριο όχι μόνο για τα σχολεία αλλά γενικότερα, για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους νέους κινδύνους».

>>> «Ναι» από Συνομοσπονδία Γονέων στη χρήση μάσκας στα Δημοτικά

 

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των γονέων για την πιθανότητα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων να χρειάζεται να φορούν μάσκα, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως «από την αρχή της προηγούμενης σχολικής χρονιάς συζητάμε για κάποια μέτρα. Δεν είναι απεριόριστος ο ορίζοντας των προφυλάξεων που μπορούμε να πάρουμε, είναι συγκεκριμένα πράγματα».  

Οι αντιδράσεις, συνέχισε «είναι πάντα κατανοητές, κανείς μας δεν θέλει, ούτε οι μεγάλοι θέλουν να φορούν μάσκα, αλλά είναι τρόποι για να προστατευθούμε. Θα δούμε αύριο, μέσα από πνεύμα συνεργασίας, τι θα προκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα αναμένουμε από όλους να δείξουν κατανόηση και να συνεργαστούμε για τον κοινό σκοπό».

>>> Δρ Κολιού: Υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία-Να τα κρατήσουμε ανοικτά

Δεν νομίζω, ανέφερε ο κ. Προδρόμου «ότι οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να είναι εκτεθειμένα, να προσβληθούν και να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι και άρα χρειάζεται κατανόηση και συνεργασία από όλους».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home