Προεδρία Βουλής: Σε θολά νερά - Αρχίζουν διαβουλεύσεις

Προεδρία Βουλής: Σε θολά νερά - Αρχίζουν διαβουλεύσεις

Ξεκινά δεκαήμερο έντονου παρασκηνίου

Μπορεί οι Βουλευτικές εκλογές να ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με την ανακοίνωση των 56 νέων Βουλευτών ωστόσο αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες ξεκινά κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων με στόχο την δημιουργία συμμαχιών για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής. 

Για την ώρα τουλάχιστον τα κόμματα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς πριν από τις όποιες οριστικές αποφάσεις θα προηγηθούν συνεδρίες των συλλογικών οργάνων για ανασκόπηση του τελικού αποτελέσματος. 

Πάντως σε χθεσινές του δηλώσεις ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού όταν ρωτήθηκε εάν θα διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες και συμπεριφέρεται με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΑΚΕΛ.

Από εκεί και πέραν στις συζητήσεις μπαίνουν τα ονόματα του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, του Προέδρου των Οικολόγων Χαράλαμπου Θεοπέμπτου ενώ δεν εμφανίζεται αρνητικός για διεκδίκηση της Προεδρίας ούτε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα Βουλή ο ΔΗΣΥ έχει 17 έδρες, 15 το ΑΚΕΛ, 9 το ΔΗΚΟ από 4 ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ ενώ 3 έδρες έχει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.

Home