Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Προεδρία»: Προπαγανδίζει η ε/κ πλευρά για τους αγνοούμενους

Offsite Team -
11.08.2021 - 20:23

«Προεδρία»: Προπαγανδίζει η ε/κ πλευρά για τους αγνοούμενους

Thumbnail
Τι ισχυρίζεται η 'προεδρία'

Ο Επίτροπος Φώτης Φωτίου και άλλοι Ε/κ πολιτικοί χρησιμοποιούν το θέμα των αγνοουμένων για προπαγάνδα, ισχυρίζεται σε γραπτή ανακοίνωση η "προεδρία" στα κατεχόμενα.

Πρόκειται, αναφέρει, για ένα πολύ ευαίσθητο ανθρωπιστικό ζήτημα και το μετατρέπουν σε προπαγανδιστικό υλικό κατά της Τουρκίας και συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται αυτό το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει βαθιές πληγές μεταξύ των δύο "λαών" .

Αναφέρει ακόμη ότι υπάρχουν πολλοί μαζικοί τάφοι Τουρκοκυπρίων στο νησί, αλλά δυστυχώς οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, όπως ισχυρίζεται, προσπαθούν να καλύψουν την ύπαρξη Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων μεταξύ 1963-64 και 1974, μιλώντας μόνο για τους Ε/κ αγνοούμενους.

Η "προεδρία" αναφέρει ότι και στις δύο πλευρές γίνεται αγώνας χρόνου για να εντοπιστούν αγνοούμενοι, προσθέτοντας ότι η λειτουργία της ΔΕΑ θα γίνει πιο αποτελεσματική "αν η ε/κ πλευρά εντοπίσει χώρους ταφής και πείσει μάρτυρες να μιλήσουν όπως κάνει η τδβκ και η Τουρκία".

Κάλεσε επίσης τον κ. Φωτίου και την ομάδα του να συνεργαστούν για εντοπισμό όλων των αγνοουμένων αντί, όπως ισχυρίστηκε, να προβαίνει σε "ψευδείς προπαγανδιστικές δηλώσεις, χωρίς να σκέφτεται τις οικογένειες των αγνοουμένων".

ΚΥΠΕ

Home