Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προεδρικές: Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων σε ΔΗΠΑ - Οικολόγους

Του Στέλιου Στυλιανού -
20.08.2022

Προεδρικές: Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων σε ΔΗΠΑ - Οικολόγους

Καθοριστικός μήνας ο Σεπτέμβριος για τις αποφάσεις των δύο κομμάτων

Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για τις Προεδρικές εκλογές σε δύο κόμματα. 

Συγκεκριμένα Δημοκρατική Παράταξη - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων και Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καλούνται το επόμενο διάστημα μετά από διαβουλεύσεις στα συλλογικά τους όργανα να πάρουν τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα πάντως με πηγές από τα δύο κόμματα οι διαβουλεύσεις βρίσκονται προς το τέλος τους μετά και από τις επαφές που υπήρξαν με υποψηφίους. 

>>> Διαβάστε επίσης: 5 προτάσεις Αχιλλέα για καταπολέμηση της διαφθοράς 

Κάνοντας αρχή από το Κίνημα Οικολόγων να αναφέρουμε ότι υπάρχει καθορισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 4 Σεπτεμβρίου για ανασκόπηση των επαφών που προηγήθηκαν με υποψήφιους το προηγούμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με κομματικές πηγές κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να διαφανεί εάν υπάρχει ρεύμα για στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου καθώς το προηγούμενο διάστημα στις επαρχιακές που προηγήθηκαν δεν φάνηκε να υπάρχει ισχυρό ρεύμα για κάποιο υποψήφιο. 

>>> Διαβάστε επίσης: Τα debates άναψαν ξανά... φωτιές στον Προεκλογικό - Όλο το στόρι

Πάντως στο τραπέζι υπάρχει και το ενδεχόμενο της αυτόνομης καθόδου ενώ στην περίπτωση που το Κίνημα θα προχώρησει στην στήριξη κάποιου υποψηφίου θα πρέπει αυτός να πάρει τουλάχιστον ποσοστό 60% από την διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή. 

Στην ΔΗΠΑ τώρα αναμένεται ότι οι τελικές αποφάσεις  για τις Προεδρικές θα παρθούν το δεύτερο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου με την στάση που θα κρατήσει το κόμμα να μην είναι ακόμα ξεκάθαρη. 

Συγκεκριμένα αν και στελέχη της παράταξης είναι υπέρ της στήριξης Νίκου Χριστοδουλίδη έχοντας μάλιστα επαφές μαζί του το γεγονός ότι ο Μάριος Καρογιάν και η ηγεσία του κόμματος είχαν συναντήσεις και με τους 3 βασικούς διεκδικητές(Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη) δεν δίνει για την ώρα ξεκάθαρη εικόνα για το που θα κινηθεί η παράταξη.

Πάντως σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις αναμένεται να παίξει η θέση του ίδιου του Μάριου Καρογιάν. 

Home