Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προεδρικές: Τα δεδομένα και τα ζητούμενα των υποψηφίων

Offsite Team -
01.02.2023

Προεδρικές: Τα δεδομένα και τα ζητούμενα των υποψηφίων

Η ανάλυση των Π. Τσαγγάρη και Α. Παράσχου στην εκπομπή Snipers

Σε ανάλυση των 40 δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν για τις Προεδρικές Εκλογές προχώρησαν οι Παναγιώτης Τσαγγάρης και Ανδρέας Παράσχος απαντώντας την ίδια ώρα σε σημαντικά ερωτήματα τα οποία θα κρίνουν το αποτελέσμα των εκλογών. 

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων απαντούν στα ερωτήματα πως μπορεί να χάσει τις εκλογές ο Νίκος Χριστοδουλίδης από την στιγμή που δημοσκοπικά παρουσιάζεται ως ο επόμενος Πρόεδρος αλλά και τους δύο παράγοντες που μπορεί να τον εκτοξεύσουν πάνω από το 35%.

Την ίδια ώρα σχολιάζουν το ποσοστό συσπείρωσης που χρειάζεται ο Αβέρωφ Νεοφύτου στον ΔΗΣΥ για να βρεθεί στον δεύτερο γύρο ενώ  αναφέρονται και στο κλειδί για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη που δεν είναι μόνο η συσπείρωση του ΑΚΕΛ αλλά η ευρύτερη Αριστερά. 

Μπορεί να χάσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης;

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις και αν τελικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης μπορεί να χάσει αυτές τις εκλογές ο Παναγιώτης Τσαγγάρης στάθηκε σε δύο παράγοντες και συγκεκριμένα στο ποσοστό που θα καταφέρει να πάρει τελικά από το 27% που ψήφισε ΔΗΣΥ στις Βουλευτικές του 2021 και δεύτερος παράγοντας που θα κινηθεί η αποχή. 

Την ίδια ώρα αν αντιστραφούν τα πιο πάνω ενδεχόμενα θα έχουμε εκτόξευση του Νίκου Χριστοδουλίδη πάνω από 35% δηλάδη όσο περισσότερους Συναγερμικούς καταφέρει να συσπειρώσει κάτω από την υποψηφιότητα αλλά και όσο μικρότερη είναι η αποχή τόσο πιο πάνω αναμένεται να είναι το τελικό ποσό που θα καταγράψει. 

Μάλιστα σημείωσε ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι εάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου καταφέρει και επαναπατρίσει Συναγερμικούς αυτές τις μέρες που λένε ότι θα ψηφίσουν Νίκο Χριστοδουλίδη και ο δεύτερος πάρει εως 5%(από το 27%)  από όσους ψήφισαν ΔΗΣΥ τότε τα ποσοστά του θα πιεστουν κοντά στο 30%. Παράλληλα όπως είπε αν και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πετύχει να συσπειρώσει την ευρήτερη Αριστερά πέραν του ΑΚΕΛ τότε τα δεδομένα ίσως διαφοροποιηθούν.

Σχολιάζοντας το θέμα της ευρήτερης Αριστεράς και αν κατά πόσο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μπορεί να την συσπειρώσει στην υποψηφιότητα του ο Ανδρέας Παράσχος σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει σε αυτές τις εκλογές δύο σημαντικά κλειδιά και συγκεκριμένα τον Νίκο Κατσουρίδη αλλά και την Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία απέδειξε ότι μπορεί να κάνει εκλογές αλλά δεν παρουσιάζεται στην πρώτη γραμμή. 

Το ποσοστό συσπείρωσης που ψάχνει ο Αβέρωφ

Όσον αφορά το ποσοστό συσπείρωση που χρειάζεται ο Αβέρωφ Νεοφύτου στον ΔΗΣΥ για να βρεθεί στον δεύτερο γύρο σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσαγγάρη είναι το 70 - 75% ενώ ο Ανδρέας Παράσχος ανέφερε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου για να πάει στον δεύτερο γύρο ίσως χρειαστεί ποσοστό συσπείρωσης στον ΔΗΣΥ μέχρι 80%.

Μάλιστα όπως τονίστηκε σε περίπτωση που ο Αβέρωφ Νεοφύτου καταφέρει και κερδίσει τις εκλογές θα αποκτήσει αυτόματα και κυρίαρχο ρόλο στον ΔΗΣΥ.  

Πρωταγωνιστικός χώρος το Κέντρο

Την ίδια ώρα υπήρξε σχολιάσμος και για την επόμενη μέρα σε περίπτωση ενδεχόμενης ήττας του Νίκου Χριστοδουλίδη με τους Π. Τσαγγάρη και Α. Παράσχο να σημειώνουν ότι θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα για τα κόμματα που τον στηρίζουν αλλά ούτε και ο ίδιος θα μπορέσει να προχωρήσει με κάποιο κομματικό σχηματισμό καθώς θα δέχεται πίεση τόσο από τον ΔΗΣΥ όσο και από τα κόμματα αυτά.

Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Τσαγγάρης εάν ο Νίκος Χριστοδουλίδης κερδίσει τις εκλογές αυτόματα τα κόμματα του κέντρου από ρυθμιστικό ρόλο αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο σημειωνοντας ότι αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία και για τον ίδιο τον Νίκο Χριστοδουλίδη καθώς θα πετύχει κάτι που στο παρελθόν δεν πέτυχαν οι Τάσσος Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας και Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Αναλυτικά η ανάλυση Π. Τσαγγάρη και Α. Παράσχου πιο κάτω:

Home