Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προεδρικό vs AΚΕΛ: Ακόνισαν ξίφη μετά την πρόταση ΠτΔ στον Τατάρ

Offsite Team -
26.08.2021 - 19:30

Προεδρικό vs AΚΕΛ: Ακόνισαν ξίφη μετά την πρόταση ΠτΔ στον Τατάρ

Συνεχείς ανακοινώσεις και απαντήσεις

 Σε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Προεδρικού και ΑΚΕΛ εξελίχθηκε την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 η υπόθεση με την ανάκληση 14 διαβατηρίων Τουρκοκυπρίων και η πρόταση που υπέβαλε στον Ερσίν Τατάρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επιστροφή στο Σύνταγμα του 60.

Το ΑΚΕΛ σήμερα μέσω του μέλους του Πολιτικού Γραφείου Χάρη Πολυκάρπου απάντησε δις στο Προεδρικό και στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο ο οποίος απάντησε με 10 σημεία στο ΑΚΕΛ επισημαίνοντας ότι υπάρχουν όρια στις υποχωρήσεις. Σήμερα επίσης υπήρξε τοποθέτηση και από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με το θέμα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος τόνισε ότι είναι ξεκάθαρη η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Τατάρ για επιστροφή στο Σύνταγμα του 60 τονίζοντας τη σαφήνεια της πρότασης.

Σχεδόν αμέσως το ΑΚΕΛ μέσω του εκπροσώπου του Πολ. Γραφείου Χάρη Πολυκάρπου απάντησε λέγοντας ότι ο Αναστασιάδης με την πρόταση που υπέβαλε εγκατέλειψε τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία εξαπολύοντας πυρά προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ένα σου ένα μου μεταξύ Προεδρικού - ΑΚΕΛ συνεχίστηκε αφού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος απάντησε εκ νέου λέγοντας ότι υπάρχουν όρια στις υποχωρήσεις καταγράφοντας 10 σημεία όπου κατέδειξε ότι: ««Η διαστρέβλωση και ο μηδενισμός παραμένει πάγια τακτική ενός κόμματος που κόπτεται τάχα για τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και τη λύση του κυπριακού προβλήματος», ανέφερε και πρόσθεσε πως υπάρχουν όρια στις υποχωρήσεις».

Την ώρα που μαίνετο η αντιπαράθεση Προεδρικού με την Εζεκία Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ερωτώμενος απάντησε ότι το Κυπριακό δεν πρέπει να μετατοπιστεί σε καυγά για 14 διαβατηρια. Η απόφαση λήφθηκε, τελεία».

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα το ΑΚΕΛ και ο Χάρης Πολυκάρπου απάντησαν στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο διερωτωμενος τι λύση προτείνει ο Πρόεδρος: «Τη λύση δυο κρατών με την οποία κατά καιρούς βολιδοσκοπούσε παράγοντες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, την επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60 ή τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ»;

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 25 Αυγούστου όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με δήλωσή του πρότεινε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη να συζητήσουν την επιστροφή στο Σύνταγμα του 60.  

Home