Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόεδρος PEGA: Πήραμε απαντήσεις θα τις ελέγξουμε με άλλες πηγές

Offsite Team -
02.11.2022

Πρόεδρος PEGA: Πήραμε απαντήσεις θα τις ελέγξουμε με άλλες πηγές

O Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων λογισμικών παρακολούθησης, PEGA, Γέρουν Λέναρς δήλωσε ότι πήρε απαντήσεις από τους Κύπριους αξιωματούχους τις οποίες η επιτροπή θα επιβεβαιώσει στη βάση άλλων πληροφοριών που έχει στη διάθεσή της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη ο κ. Λέναρς αναφέρθηκε και στην συνάντησή του με την Υπουργό Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου και τον Υφυπουργό Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο, νωρίτερα σήμερα.

«Είχαμε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος έκανε μια εκτεταμένη ανάλυση του ρόλου στο νομικό σύστημα της Κύπρου και αναφέρθηκε σε όσα μπορούσε να πει, για παράδειγμα, για τη διερεύνηση (της υπόθεσης) του κατασκοπευτικού βαν», είπε Ολλανδός Ευρωβουλευτής.

Όπως είπε, τέθηκαν «πολλές ερωτήσεις από τους συνάδελφους μου στο Ευρωκοινοβούλιο, προσπάθησε να τις απαντήσει όλες και βεβαίως τώρα θα συζητήσουμε μεταξύ μας τι θα κάνουμε για τη συνέχεια αυτών των ερωτήσεων».

Ερωτηθείς αν ο κ. Σαββίδης έδωσε λεπτομέρειες για τη διερεύνηση της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν, ο κ. Λέναρς περιορίστηκε να αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας «έδωσε τις εξηγήσεις που μπορούσε να μοιραστεί μαζί μας».

Σε ερώτηση αν οι απαντήσεις που έλαβε συνάδουν με τη έρευνα της Επιτροπής, ο κ. Λέναρς απέφυγε να απαντήσει, εξηγώντας ότι μόλις τελείωσε η συνάντηση. «Βεβαίως θα πρέπει να συζητήσω με τους συνάδελφους μου και στο τέλος αυτής της επίσκεψης, καθώς και τις πληροφορίες που λάβαμε σήμερα από τον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά και από τους Υπουργούς και άλλα πρόσωπα με τα οποία μιλήσαμε. Πάμε στο Κοινοβούλιο τώρα και θα ελέγξουμε όλες τις πληροφορίες με άλλες πηγές πληροφόρησης που έχουμε στη διάθεσή μας και θα καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας, τα οποία θα βρείτε στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση του με την Νατάσα Πηλείδου και τον Κυριάκο Κόκκινο, έλαβε απαντήσεις σε σχέση με πιθανή εξαγωγή κατασκοπευτικής τεχνολογίας από την Κύπρο, ο κ. Λέναρς χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ ενδιαφέρουσα, προσθέτοντας ότι δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να συζητήσουν εσωτερικά τις συναντήσεις αυτές.

«Πρέπει να πω ότι από την πλευρά των Υπουργών μας δόθηκαν πολλές πληροφορίες, ρωτήσαμε πολλές ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν μία προς μία και τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με αυτές τις απαντήσεις και να τις επιβεβαιώσουμε με άλλους τρόπους», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home