Προεκλογική με μέτρα, αποστάσεις και τεχνολογία

Προεκλογική με μέτρα, αποστάσεις και τεχνολογία

ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ψάχνουν άλλους τρόπους επικοινωνίας με την βάση

Σε ρυθμούς Βουλευτικών έχουν μπει και επίσημα τα κόμματα ξεκινώντας αυτή την περίοδο ένα πρώτο κύκλο επαφών με στελέχη τους σε όλες τις επαρχίες. 

Μάλιστα τα κόμματα είδαν με ικανοποίηση την περασμένη Τετάρτη 9/9 το υπουργείο Υγείας  να ανακοινώνει ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή  πολιτικών εκδηλώσεων σε υπαίθριους χώρους με υποχρεωτική ωστόσο τήρηση των ανάλογων κατευθυντήριων οδηγιών που διέπουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε υπαίθρια αμφιθέατρα.  

>>>>>>>>>>>Διαβάστε εδώ όλες τις πολιτικές εξελίξεις

Τονίζεται μάλιστα ότι σε κάθε περίπτωση ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις είναι 350 άτομα, τα οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι καθήμενα.

Στην βάση και των πιο πάνω τα κόμματα και ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) που σε προεκλογικές περιόδους επιδιώκουν την συσπείρωση των ψηφοφόρων μέσα από τέτοιους είδους εκδηλώσεις άρχισαν να οργανώνουν το πλάνο τους έτσι ώστε να ριχθούν για τα καλά στην προεκλογική, ψάχνοντας ωστόσο και άλλα μέσα επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους.

Συγκεκριμένα, στον ΔΗΣΥ αν και δεν έχουν ακόμα παρθεί επίσημα διαδικαστικές αποφάσεις ως προς το πως κινηθεί το κόμμα στις βουλευτικές, βρίσκονται σε συνεχείς επαφές για ολοκλήρωση του οργανωτικού πλάνου.

Παράλληλα ετοιμάζονται οι  προτάσεις οι οποίες θα τεθούν ενώπιον του συνεδρίου του κόμματος για το οποίο ωστόσο δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το πότε θα πραγματοποιηθεί, ενώ τρέχουν και οι διαδικασίες για την λειτουργία των ομάδων παραγωγής πολιτικής του κόμματος με τις πρώτες ανακοινώσεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

>>>>>>>>>>>Διαβάστε εδώ όλο το πολιτικό παρασκήνιο

Στο ΑΚΕΛ τώρα η προσοχή είναι αποκλειστικά στραμμένη στο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο για το τέλος Νοεμβρίου, καθώς στην βαση των όσων αποφασιστούν το κόμμα θα διαμορφωσεί την πολιτική του στον δρόμο προς τις Βουλευτικές αλλά και την νέα πενταετία.

Μάλιστα αυτό που προέχει σύμφωνα με κομματικές πηγές είναι να βρεθεί ο χώρος διεξαγωγή τους στην βάση των πρωτοκόλλων του υπουργείου υγείας έτσι ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί το συνέδριο χωρίς προβλήματα.

Έβαλαν μπρος ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ

Σε αντίθεση με ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ τα κόμματα του Κέντρου ΔΗΚΟ  και ΕΔΕΚ έχουν ήδη μπει σε διεργασίες υλοποίησης της προεκλογικής εκστρατείας.

Συγκεκριμένα στο ΔΗΚΟ έχει δημιουργηθεί οργανωτικό πλάνο για το επόμενο δίμηνο με τα στελέχη του κόμματος να πηγαίνουν ανα κλιμάκια σε όλες στις Πόλεις. Μάλιστα όπως μας τονίστηκε έχει υπάρξει σωστή οργάνωση έτσι στους χώρους που θα γίνονται οι συγκεντρώσεις να μην υπάρχει παραβίαση των διαταγμάτων και των πρωτοκόλλων, ενώ θα δοθεί έμφαση στο τομέα της τεχνολογίας για επικοινωνία με την βάση του κόμματος. 

Τέλος στην ΕΔΕΚ οι προεργασίες για τις βουλευτικές εκλογές έχουν ολοκληρωθεί και σύντομα το κόμμα θα περάσει στο στάδιο της υλοποίησης. Όπως επισημαίνεται από πλευράς κόμματος η πανδημία επηρεάζει τους σχεδιασμούς γι’ αυτό συνεχώς υπάρχουν αναπροσαρμογές στον προεκλογικό προγραμματισμό.

Όπως τονίζουν πηγές εντός ΕΔΕΚ το Κίνημα θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει εναλλακτικές επιλογές αλλά και τις δυνατότητες της τεχνολογίας ώστε να επικοινωνήσει με το εκλογικό σώμα. 

Home