Προετοιμασία στο Προεδρικό ενόψει της Τριμερούς  του Βερολίνου

Προετοιμασία στο Προεδρικό ενόψει της Τριμερούς  του Βερολίνου

Στις δηλώσεις Συλικιώτη παραπέμπει το ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση
Συνεχείς διαβουλεύσεις για την συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο 

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στο Προεδρικό ενόψει της Τριμερούς συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τους Μουσταφά Ακιντζί και τον Αντόνιο Γκουτέρες στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο. 

 Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές η Ελληνοκυπριακή πλευρά κατέρχεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με στόχο να τεθούν οι βασικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τους όρους αναφοράς για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

Όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας οι ίδιες πηγές η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσέλθει στην Τριμέρη απόλυτα προετοιμασμένη , με την γραμμή επικοινωνίας με τα Ηνωμένα Έθνη να είναι ανοιχτή καθημερινά δια μέσου του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη στην έδρα του Οργανισμού.

Παράλληλα Κυβερνητικοί κύκλοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο καθοδού της ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο πριν από τις 25 Νοεμβρίου, γεγονός το οποίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. 

Σημειώνεται πάντως ότι το Πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη είναι βαρυφορτωμένο την περίοδο πριν από την Αναχώρηση του για το Βερολίνο καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει στο Παρίσι για το Φόρουμ Ειρήνης, ενώ θα πραγματοποιήσει και επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό.

Τέλος, πριν την κάθοδο του στο Βερολίνο θα συμμετάσχει και στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. Καταληκτικά Κυβερνητικές πηγές τόνισαν στην Offsite ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει στην ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας σύγκληση του Εθνικού  Συμβουλίου χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει σύγκληση του πριν την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για Βερολίνο.

Home