«Προχωρώ»: Η καμπάνια ΔΗΚΟ για την ισότητα των φύλων 

«Προχωρώ»: Η καμπάνια ΔΗΚΟ για την ισότητα των φύλων 

Στόχος η παρακίνηση και ενημέρωση για την παρουσία περισσότερων γυναικών στον πολιτική 

Σε εφαρμογή εκστρατεία η οποία αφορά ουσιαστικά τον ρόλο της γυναίκας στην πολιτική έβαλε τις τελευταίες μέρες το ΔΗΚΟ έχοντας ως στόχο τη διαφώτιση και την άσκηση πίεσης στην εκτελεστική εξουσία, για ενθάρρυνση της συμμετοχής γυναικών σε θέσεις κλειδιά της πολιτείας.

Η Καμπάνια του κόμματος του κέντρου με την ονομασία «Προχωρώ», με θέμα την υποεκπροσώπηση της γυναίκας σε κυβερνητικά αξιώματα, έχει ως στόχο της την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ανάγκη δράσης ως προς τη διασφάλιση της ίσης εκπροσώπησης σε κέντρα ευθύνης, τη εισαγωγή σύγχρονων θεματικών στον πολιτικό διάλογο, στη λογική της ισότητας των φύλων και των ίσων ευκαιριών ανέλιξης.

Όπως αναφέρουν πηγές από το ΔΗΚΟ στην ιστοσελίδα μας η εκστρατεία «Προχωρώ»,περιλαμβάνει διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης, διοργάνωση εκδηλώσεων, και η διανομή έντυπου διαφωτιστικού υλικού σε όλες τις πόλεις. 

Η εκστρατεία θα κορυφωθεί με διοργάνωση της τελικής μεγάλης εκδήλωσης, με τίτλο «Η απόφαση είναι γένους θηλυκού», την παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας,7 Μαρτίου 2020, στη Δημοσιογραφική Εστία, όπου θα γίνει παρουσίαση του πολυεπίπεδου ρόλους της γυναίκας στην Κυπριακή κοινωνία.

Μάλιστα όπως επισήμαναν στην ιστοσελίδα μας κομματικές πηγές το ΔΗΚΟ προτίθεται να προχωρήσει και ένα βήμα παρακάτω στο όλο θέμα προωθώντας εντός Κοινοβουλίου προτάσεις που θα μπορούν να βοηθήσουν συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και στήριξη στην εργαζόμενη μητέρα.

Τέλος, το κόμμα θέλει να πετύχει την συμμετοχή όσων των δυνατών περισσότερων γυναικών στα ψηφοδέλτια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές  και ήδη στις προκαταρκτικές συζητήσεις που γίνονται κυρίως στις μεγάλες Επαρχίες (Λευκωσία και Λεμεσό) διαφάνηκε ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Home