Προχωρούν σε «Αλληλεγγύη Πολιτών» Θεοχάρους - Λιλλήκας

Προχωρούν σε «Αλληλεγγύη Πολιτών» Θεοχάρους - Λιλλήκας

Αγκάθι η υποψηφιότητα Λιλλήκα και το οικονομικό - Δεν προχωρά η συνεργασία με ΕΔΕΚ

Το τραμ που επονομάζεται Συμμαχία Πολιτών με μηχανοδηγό τον ειδήμονα σε στάσεις, σταματάει αυτή την περίοδο στον σταθμό, που επονομάζεται « Αλληλεγγύη». 

Στο δεύτερο λοιπόν στάδιο της συνεργασίας τους μπαίνουν Αλληλεγγύη και Συμμαχία Πολιτών, μετά και από την συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα και μετά από την καθοδήγηση που πήραν από τους ηγέτες των δυο κομμάτων –ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ και ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΛΗΚΑ- συνήλθαν, όπως πληροφορείται η offsite- οι λεγόμενες τεχνικές επιτροπές για να διαπραγματευτούν για σειρά θεμάτων, που προκύπτουν από την συνύπαρξη των δύο πολιτικών σχηματισμών.

Όπως σε όλες τις συνυπάρξεις ανθρώπων με διαφορετικούς χαρακτήρες και προσανατολισμούς, προκύπτουν αρκετά προβλήματα, ιδιαίτερα λόγω των φιλοδοξιών – θεμιτών ή αθέμιτων- καθώς και πρακτικών προβλημάτων , κυρίως του οικονομικού, που στην προκειμένη φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο πάζλ.

Κάποια βήματα έγιναν προς την πλευρά της συνεργασίας των δύο κομμάτων τα οποία και αποκαλύπτουμε σήμερα, αποκωδικοποιώντας τα σημαντικότερα: 

  • Η συγχώνευση των δυο κομμάτων σε ένα θεωρείται εκ των ων ουκ αν άνευ, αφού σύμπραξη κομμάτων χρειάζεται ποσοστό 10% για να εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Εκ των σημερινών μεγεθών των δυο κομμάτων… ανέφικτος στόχος.  . Το ευκολότερο εκ των πραγμάτων και σαν νόμος της φύσης είναι ο μεγαλύτερος να καταβροχθίζει τον μικρότερο. Έτσι και η Αλληλεγγύη θα ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ την Συμμαχία Πολιτών και η Θεοχάρους θα ηγείται πλέον της Αλληλεγγύης Πολιτών , όπως θα ονομάζεται το νέο σχήμα. 

  • Προφανώς με την διάλυση της Συμμαχίας Πολιτών, θα χαθεί και η πολυπόθητη κρατική χορηγία του εν λόγω κόμματος, οπόταν η πίττα θα πρέπει να διαμοιραστεί ίσα στα δυο μέρη. Ερωτηματικό είναι αν τα εν λόγω χρήματα θα αρκέσουν, για να συνεχίσουν την εργασία τους όλα τα έμμισθα κομματικά στελέχη των δυο κομμάτων.

  • Τα ψηφοδέλτια θα καταρτιστούν με την συμμετοχή στελεχών από τα δύο κόμματα με αναλογικό τρόπο και σύμφωνα με τη εκλογική δύναμη κάθε σχηματισμού, αλλά και το ειδικό βάρος κάθε στελέχους

  • Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η Θεοχάρους θα είναι υποψήφια στην επαρχία Λεμεσού και ο Λιλλήκας στην επ. Λευκωσίας. Αν και για τον Πρόεδρο της Συμμαχίας υπάρχουν αντιρρήσεις – σφοδρές ενίοτε- από ηγετικά στελέχη της Αλληλεγγύης, κατά πόσον θα προσφέρει ψήφους αντί να αφαιρέσει. 

  • Στα κοινωνικοοικονομικά θέματα όπως και στο Εθνικό θέμα, θα γίνουν οι γνωστές σε όλη την κομματική πιάτσα αλχημείες για να παρουσιασθούν κοινές θέσεις. 

  • Αποκλείουν από την συνεργασία έως και κλείνουν την πόρτα στην ΕΔΕΚ και τον ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ θεωρώντας ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής μαζί του, παρά το ότι τόσο ο κ. Λιλλήκας όσο και η κ. Θεοχάρους , όπως αποκάλυψε η offsite, συναντήθηκαν μαζί του.

Προφανώς οι δυο αντιπροσωπείες θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους στα συλλογικά όργανα, όπου και θα γίνει περαιτέρω επεξεργασία τους . Στόχος όλων είναι η κατάληξη- θετική ή αρνητική να γίνει εντός Ιουνίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η αντιπροσωπεία της Αλληλεγγύης υπό τον βουλευτή ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ και αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο ΠΟΛΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟ και τον εκπρόσωπο τύπου ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΛΙΝΟΠΟΥΛΟ θα ενημερώσουν την Θεοχάρους ενδεχομένως και εντός Σαββατοκύριακου. 

Πάντως αν και απέχει παντελώς από τις όποιες διεργασίες ο Πρόεδρος της Βουλής και ιδρυτής της Αλληλεγγύης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ, αναμένεται να τοποθετηθεί όταν οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο…

Home