Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προς περιορισμένες 'συνταγματικές' αλλαγές στα κατεχόμενα

Offsite Team -
27.02.2020

Προς περιορισμένες 'συνταγματικές' αλλαγές στα κατεχόμενα

Thumbnail
Σε δημοψήφισμα μαζι με τις 'προεδρικές'

Το πακέτο των «συνταγματικών» αλλαγών που θα περάσει από τη «βουλή» θα το εγκρίνει ο ίδιος, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχία και τοποθετούμενος αρνητικά ως προς το ενδεχόμενο ένα δημοψήφισμα γι’ αυτές τις αλλαγές να υποβληθεί προς έγκριση στον «λαό» μαζί με τις «προεδρικές εκλογές» στις 26 Απριλίου.

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, για το θέμα έγινε σύσκεψη συντονισμού σήμερα στο «προεδρικό», με τον Τ/κ ηγέτη, τον «πρόεδρο» της «βουλής», Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, τον «πρωθυπουργό» και πρόεδρο του μεγαλύτερου «κοινοβουλευτικού» κόμματος, Ερσίν Τατάρ και την «πρόεδρο» του «ανωτάτου δικαστηρίου» και του «εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ.

 

Ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι υπάρχει η ανάγκη αύξησης των «δικαστών» στο «ανώτατο» και αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης των προσώπων στην «δικαστική εξουσία» και πως αυτό έχει την αίσθηση του κατεπείγοντος. Υπενθύμισε ότι το 2014, μαζί με τις «τοπικές εκλογές» είχε τεθεί τότε ενώπιον του «λαού» και ένα πακέτο «συνταγματικών αλλαγών», το οποίο τότε είχε απορριφθεί.

 

Τόσο οι «συνταγματικές» αλλαγές, όσο και οι «προεδρικές εκλογές», είναι από μόνα τους σημαντικά γεγονότα, ανέφερε ο κ. Ακιντζί εκφράζοντας ανησυχία πως εάν γίνουν ταυτόχρονα θα είναι δυσχερές και θα προκαλέσει συζητήσεις γιατί στις αλλαγές περιέχονται συγκεκριμένα ζητήματα και όχι κάποια άλλα. Ανησυχεί, πρόσθεσε, ότι αυτή η συζήτηση στον κόσμο θα έχει επιπτώσεις και θα προκαλέσει φθορά και εκφυλισμό των θεσμών.  

Ανέφερε επίσης ότι στη σύσκεψη οριστικοποιήθηκε και ότι οι «προεδρικές» θα γίνουν στις 26 Απριλίου.  

Ο «πρόεδρος» της «βουλής» είπε πως για το θέμα θα έχει συναντήσεις και με τους «κοινοβουλευτικούς» αρχηγούς ενώ ο «πρωθυπουργός» Τατάρ ανέφερε ότι το θέμα που αφορά τα «δικαστήρια» και το όριο συνταξιοδότησης των «δικαστών» θα συζητηθεί στη «βουλή» και οι προτάσεις θα υποβληθούν μέχρι τις 16 Μαρτίου, για να μπορέσει να τεθεί σε δημοψήφισμα στις 26 Απριλίου.  

ΚΥΠΕ

Home