Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Προσαγωγή δικαιοσύνης όσων παρεκτρέπονται εντός ή εκτός γηπέδων»

Offsite Team -
04.05.2022 - 13:25

«Προσαγωγή δικαιοσύνης όσων παρεκτρέπονται εντός ή εκτός γηπέδων»

Ανακοίνωση Τύπου ΕΔΕΚ για παραβατικότητα εντός και εκτός γηπέδων

Από το 2019 η ΕΔΕΚ είχε πρωτοστατήσει στην εκστρατεία μείωσης της παραβατικότητας εντός και εκτός των γηπέδων και μετατροπής των γηπέδων σε χώρους φιλικούς προς τις οικογένειες και προς τους φιλάθλους.

Δυστυχώς οι όποιες εισηγήσεις καταθέσαμε τόσο δημόσια όσο και στον κύκλο επαφών που είχαμε κάνει, παρέμειναν στα συρτάρια με αποτέλεσμα αντί να δράσει η πολιτεία προληπτικά, αφέθηκε το όλο ζήτημα να εξελιχθεί χωρίς καμία σοβαρή αλλαγή σε υποδομές των γηπέδων και σε στήριξη των σωμάτων ασφαλείας ώστε να μπορούν να αποτρέπουν τους χούλιγκαν από επεισόδια όπως αυτά που είδαμε έξω από το Αντώνης Παπαδόπουλος.

Τα καταδικαστέα επεισόδια βίας του περασμένου Σαββάτου δεν παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα σταματήσουν να συμβαίνουν εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα πρόληψης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής καταστολής της βίας είτε αυτή παρατηρείται εντός είτε εκτός γηπέδων. Η πολιτεία οφείλει να ξεκινήσει άμεσα στοχευμένο πρόγραμμα δράσης που να στηρίζεται στην:

  1. Υλικοτεχνική αναβάθμιση των γηπέδων ώστε να είναι φιλικά προς τους φιλάθλους (τουαλέτες, επαρκείς χώροι στάθμευσης κ.ά.) και να γίνεται σωστός έλεγχος όσων εισέρχονται σε αυτά.
  2. Άμεση προσαγωγή στη δικαιοσύνη όσων παρεκτρέπονται είτε εντός είτε εκτός γηπέδων.
  3. Η έκδοση εισιτηρίων να γίνεται ονομαστικά.
  4. Τα σωματεία να έχουν το δικό τους κόστος σε περίπτωση παρεκτροπής των φιλάθλων.
  5. Στήριξη των σωμάτων ασφαλείας σε προσωπικό και εξοπλισμό ώστε εκεί και όπου πρέπει να μπορούν να παρεμβαίνουν.
  6. Αξιοποίηση των μελετών για τον λειτουργικό αναλφαβητισμό ώστε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό λειτουργικού αλφαβητισμού το οποίο όπως φαίνεται συσχετίζεται άμεσα και με την εφηβική παραβατικότητα.

Home