Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόταση ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια

Offsite Team -
29.09.2022 - 14:05

Πρόταση ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια

«Το ΑΚΕΛ με προτάσεις στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία»

Δυο προτάσεις νόμου που αποσκοπούν στη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών στον τομέα της ενέργειας, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, μέσα από τις προτάσεις ρυθμίζεται επίσης η διοχέτευση των αυξημένων εσόδων που θα προκύψουν στη στήριξη των νοικοκυριών για αντιμετώπιση των αυξήσεων στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταθέτουμε σήμερα στη Βουλή δυο προτάσεις νόμου που αποσκοπούν στη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών στον τομέα της ενέργειας. Μέσα από τις προτάσεις ρυθμίζεται επίσης η διοχέτευση των αυξημένων εσόδων που θα προκύψουν στη στήριξη των νοικοκυριών για αντιμετώπιση των αυξήσεων στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό.

Η πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ φιλοδοξεί να κάνει πράξη όσα η κυβέρνηση όφειλε αλλά απέτυχε να κάνει. Υλοποιεί τις συστάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για φορολόγηση των τεράστιων κερδών των εταιρειών ενέργειας και για αξιοποίηση των εσόδων προς όφελος των πιο ευάλωτων ομάδων.

Συστάσεις που η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι βρίσκεται απέναντι από την κοινωνία. Έκλεισε την πόρτα στον διάλογο για τη φορολόγηση των υπερκερδών. Βάζει εμπόδια σε μέτρα και εισηγήσεις του ΑΚΕΛ και της αντιπολίτευσης για μείωση των τιμών στα καύσιμα και στον ηλεκτρισμό και κρύβει την ανεπάρκεια της πίσω από το δημοσιονομικό κόστος, την ώρα που οι καταναλωτές θα πληρώσουν από την τσέπη τους πέραν του €1 δις επιπλέον φορολογίες λόγω ακρίβειας προς το Κράτος.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Το ΑΚΕΛ με προτάσεις στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία, που δεν αντέχει άλλο. Η κυβέρνηση Συναγερμού ούτε θέλει ούτε μπορεί να το κάνει. Για αυτό και πρέπει να φύγει.»

Home