Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόταση νόμου βάζει φρένο σε χορηγίες κομμάτων από ιδιώτες

Του Στέλιου Στυλιανού -
23.09.2022 - 06:00

Πρόταση νόμου βάζει φρένο σε χορηγίες κομμάτων από ιδιώτες

Thumbnail
Aποκλείονται εισφορές σε πολιτικά κόμματα από νομικά και φυσικά πρόσωπα

Πρόταση νόμου κατατέθηκε στην χθεσινή (22/9) Ολομέλεια της Βουλής από τον Δημοκρατικό Συναγερμό η οποία ουσιαστικά βάζει φρένο στις χορηγίες κομμάτων από ιδιώτες.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί Πολιτικών κομμάτων νόμου ώστε να αποκλείονται εισφορές σε πολιτικά κόμματα από νομικά και φυσικά πρόσωπα εξαιρουμένου μόνο των τακτικών εισφορών από τα μέλη τους.

>>> Χορηγίες κομμάτων: Συνδέστε την χορηγία ανά ψήφο. Τολμάτε;

Σημειώνεται ότι την πρόταση νόμου υπογράφουν οι Νίκος Τορναρίτης και Δημήτρης Δημητρίου εκ μέρους του ΔΗΣΥ τονίζοντας ότι επιτυγχάνει την πληρέστερη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είχε αναφέρει μέσω ανακοίνωσης του από τις 5/9 ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κατάθεση πρότασης νόμου για τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να απαγορευτεί η όποια εισφορά προς πολιτικά κόμματα, είτε από φυσικά είτε από νομικά πρόσωπα, πέραν της καθορισμένης συνδρομής των μελών του και της κρατικής χορηγίας.

Η απόφαση είχε ληφθεί μετά και τις αναφορές κομμάτων ότι ο ΔΗΣΥ πήρε εισφορές από επενδυτές που είχαν πολιτογραφηθεί Κύπριοι. 

Home