Πρόταση Ζέτας στο υπουργικό μετά τον θάνατο του 14χρονου

Πρόταση Ζέτας στο υπουργικό μετά τον θάνατο του 14χρονου

Υπουργικό: Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου η κηδεία Δ. Χριστόφια
 Ζητά διεξαγωγή έρευνας «κατά παντός υπευθύνου» - Ταρακουνήθηκαν οι αρχές 

Πρόταση στο υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να καταθέσει κατά την σημερινή συνεδρίαση του σώματος η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ζητώντας την διεξαγωγή έρευνας «κατά παντός υπευθύνου», για τον θάνατου του 14χρονου την περασμένη εβδομάδα.

Το όλο θέμα φαίνεται να ταρακούνησε για τα καλά τις υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας με την αρμόδια υπουργό να είναι διατεθειμένη να κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.    

Ως πρώτο βήμα στην υπόθεση, στην οποία αναμένονται εξελίξεις είναι η κατάθεση στην συνεδρίαση του υπουργικού που ξεκινά στις 10 το πρωί πρόταση για διεξαγωγή έρευνας «κατά παντός υπευθύνου», σε μια προσπάθεια να διευκρινιστούν τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του ανήλικου παιδιού. Την έρευνα αναμένεται να διεξάγει ως ερευνούσα Αρχή η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού-Λοττίδου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την έρευνα ευθύνη λειτουργών των υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, θα προωθηθούν χωρίς καθυστέρηση οι αναγκαίες πειθαρχικές ή και ποινικές διαδικασίες. Παράλληλα σε περίπτωση εξάλλου που από την έρευνα προκύψουν τυχόν στοιχεία αναφορικά με εμπλοκή Λειτουργών άλλων Υπηρεσιών, αυτά θα σταλούν στα αρμόδια Υπουργεία για δίκες τους ενέργειες.

Σύμφωνα με πηγές της Offsite από τις υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται να ταρακούνησε την υπηρεσία, με το ζητούμενο να είναι οι όποιες αποφάσεις παρθούν μέσα από την έρευνα να λειτουργήσουν με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αναφέρει η Offsite από το περασμένο Σάββατο η Αστυνομία γνώριζε εδώ και 3-4 μήνες διάφορες πτυχές και πληροφορίες γύρω από την οικογενειακή κατάσταση του 14χρονου τις οποίες μεταβίβασε και ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές όπου στην προκειμένη περίπτωση είναι το Γραφείο Ευημερίας. 

Συγκεκριμένα ο 14χρονος φέρεται να είχε μιλήσει για την κατάληξη κάτι που και αυτό διαβιβάστηκε, όπως γνωρίζει η Offsite, στις αρμόδιες υπηρεσίες, με την Αστυνομία στη συγκεκριμένη περίπτωση να δρα προληπτικά και έγκαιρα, αφού δεν μπορούσε να προχωρήσει σε άλλες ενέργειες, από την στιγμή που εμπλεκόταν στην υπόθεση το Γραφείο Ευημερίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια έκανε λόγο για πληροφορίες για ύπαρξη ενδοοικογενειακής βίας, ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και το παιδί ξυπνούσε χαράματα για να προβεί σε χειρονακτικές εργασίες πριν πάει στο σχολείο, γεγονότα για τα οποία αν οι υπηρεσίες γνώριζαν θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν.  

 

Home