Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρώτη Τριμερής συνάντηση μεταξύ ΥΠΕΞ Κύπρου - Ελλάδας - Αρμενίας

Offsite Team -
03.06.2019 - 15:51

Πρώτη Τριμερής συνάντηση μεταξύ ΥΠΕΞ Κύπρου - Ελλάδας - Αρμενίας

Thumbnail
Θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Λευκωσία

Πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη, 4 Ιουνίου, στη Λευκωσία, η πρώτη Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Αρμενίας - Ελλάδας, μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Zohrab Mnatsakanyan και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών. Οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ στις 2.15 μ.μ., ενώ οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν και στο πλαίσιο γεύματος εργασίας.   

Νωρίτερα, οι κκ. Mnatsakanyan και Κατρούγκαλος, συνοδευόμενοι από τον κ. Χριστοδουλίδη, θα γίνουν δεκτοί σε εθιμοτυπική συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη (12.45 μ.μ.).

Στόχος της Τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Αρμενίας - Ελλάδας είναι η προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας, μέσω του ενισχυμένου πολιτικού διαλόγου και της διευρυμένης συνεργασίας των τριών χωρών. Στο πλαίσιο της αυριανής πρώτης συνάντησης σε Υπουργικό επίπεδο, θα καθορισθούν τα επόμενα βήματα και θα εξετασθούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει χωριστές συναντήσεις το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο με τον Αρμένιο ομόλογό του, όσο και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Home