Το πρώτο κόμμα της Κύπρου στο… Facebook (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Το πρώτο κόμμα της Κύπρου στο… Facebook (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Ποιό συγκεντρώνει τα περισσότερα likes, ποιό είναι πιο δραστήριο & ποιές οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις τους

Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ένα καλό εργαλείο, για όσους γνωρίζουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν.

Καθημερινά εκατομμύρια ευρώ που δίνονται σε «διαφημίσεις» προωθούν προϊόντα, ιδέες, ακόμη και πολιτικές μέσω Facebook, είτε από εταιρείες, είτε από οργανισμούς ή άλλα σύνολα.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Από αυτή την εξίσωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα κόμματα τα οποία επένδυσαν και επενδύουν καθημερινά σε αυτή τη μορφή προώθησης των δραστηριοτήτων τους και πολιτικών τους.

Τώρα, όσον αφορά την Κύπρο, τα κόμματα μας έχουν δημιουργήσει εδώ και αρκετό καιρό τις δικές τους σελίδες αλληλεπίδρασης και ενημέρωσης των χρηστών τόσο σε Facebook, όσο και Twitter.

Πώς λοιπόν «κινούνται» στα κοινωνικά δίκτυα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Κύπρου;

Πρώτο το ΑΚΕΛ / Πιο δραστήριοι οι Οικολόγοι

Όπως θα δείτε και στον πίνακα πιο κάτω ο οποίος εξάγεται από ένα χρήσιμο εργαλείο του Facebook - μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 26/5, (ο οποίος περιορίζεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα και από αυτόν απουσιάζει το ΕΛΑΜ, καθώς δεν λειτουργεί σελίδα στην εν λόγω πλατφόρμα):

 • Πρώτη στη λίστα κατατάσσεται η σελίδα του ΑΚΕΛ, με 15,4 χιλιάδες «likes», ενώ η αλληλεπίδραση (οι φορές που οι χρήστες αντέδρασαν με κάποια δημοσίευση μέσω σχολίων, «like» ή κοινοποίησης) των χρηστών του Facebook στις δημοσιεύσεις τους τις τελευταίες 7 ημέρες αγγίζει τις 18,1 χιλιάδες. Παράλληλα, το ΑΚΕΛ στη σελίδα του και πάλι για τις τελευταίες 7 ημέρες έχει προχωρήσει με 16 δημοσιεύσεις.
 • Δεύτερη η σελίδα του ΔΗΣΥ, με 10,5 χιλιάδες «likes», ενώ η αλληλεπίδραση των χρηστών του Facebook στις δημοσιεύσεις τους τις τελευταίες 7 ημέρες αγγίζει τις 7,4 χιλιάδες. Παράλληλα, ο ΔΗΣΥ και πάλι για τις τελευταίες 7 ημέρες, έχει προχωρήσει με 14 δημοσιεύσεις.
 • Τρίτη η σελίδα του ΔΗΚΟ, με 9,6 χιλιάδες «likes», ενώ η αλληλεπίδραση των χρηστών του Facebook στις δημοσιεύσεις τους τις τελευταίες 7 ημέρες αγγίζει τις 7,3 χιλιάδες. Παράλληλα το ΔΗΚΟ και πάλι για τις τελευταίες 7 ημέρες, έχει προχωρήσει με 59 δημοσιεύσεις.
 • Τέταρτη η σελίδα των Οικολόγων, με 7,7χιλιάδες «likes», ενώ η αλληλεπίδραση των χρηστών του Facebook στις δημοσιεύσεις τους τις τελευταίες 7 ημέρες αγγίζει τις 8,7 χιλιάδες. Παράλληλα οι Οικολόγοι είναι το πιο δραστήριο κόμμα στο Facebook, καθώς τις και πάλι για τις τελευταίες 7 ημέρες, έχουν προχωρήσει με 73 δημοσιεύσεις.
 • Πέμπτη η σελίδα της ΕΔΕΚ, με 6,2 χιλιάδες «likes», ενώ η αλληλεπίδραση των χρηστών του Facebook στις δημοσιεύσεις τους τις τελευταίες 7 ημέρες αγγίζει τις 2,9 χιλιάδες. Παράλληλα η ΕΔΕΚ και πάλι για τις τελευταίες 7 ημέρες, έχει προχωρήσει με 11 δημοσιεύσεις.
 • Έκτη η σελίδα του Κινήματος Αλληλεγγύη, με 4,6 χιλιάδες «likes», ενώ η αλληλεπίδραση των χρηστών του Facebook στις δημοσιεύσεις τους τις τελευταίες 7 ημέρες αγγίζει τις 1,3 χιλιάδες. Παράλληλα η Αλληλεγγύη και πάλι για τις τελευταίες 7 ημέρες, έχει προχωρήσει με 19 δημοσιεύσεις.
 • Έβδομη η σελίδα της Συμμαχίας Πολιτών, με 4,4 χιλιάδες «likes», ενώ η αλληλεπίδραση των χρηστών του Facebook στις δημοσιεύσεις τους τις τελευταίες 7 ημέρες αγγίζει τις 3,1 χιλιάδες. Παράλληλα η Συμμαχία και πάλι για τις τελευταίες 7 ημέρες, έχει προχωρήσει με 29 δημοσιεύσεις.

ΡΩΦΕΔΑΔΔςΑ

 

Οι δημοφιλέστερες δημοσιεύσεις κάθε κόμματος

Τώρα, όσον αφορά τις δημοφιλέστερες δημοσιεύσεις κάθε κόμματος - τις τελευταίες 7 ημέρες - μπορείτε να τις δείτε (μία από το καθένα) στις πιο κάτω εικόνες:

ΑΚΕΛ

βτγωρφεαδδςδ

 

ΔΗΣΥ

ΒΓΩΡΦΔΑςΔς

 

ΔΗΚΟ

ΒΩΡΦΕΑΔΔΑς

 

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

ΓΩΞΩΞΩΓΩΗΩΒ

 

ΕΔΕΚ

ΡΩΓΦΕΑΔΔςΑΔΑςΔ

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΒΩΨΦΑΔςΑΔΑςΔ

 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΗΩΓΞΩΞ

 

Τι γίνεται στο Twitter

Όπως είναι φυσικό τα κοινωνικά δίκτυα δεν περιορίζονται μόνο στη χρήση του Facebook, αλλά και άλλων πλατφόρμων. Μία από αυτή είναι και το Twitter.

Όσον αφορά το Twitter εκεί βλέπουμε διαφορετικά αποτελέσματα σε σχέση με το Facebook, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό να βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ η ΕΔΕΚ να βρίσκεται μία θέση πιο ψηλά σε ακολούθους απ’ ότι το Δημοκρατικό Κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα:

 1. ΔΗΣΥ: 9,974 ακόλουθοι
 2. ΑΚΕΛ: 8,223 ακόλουθοι
 3. ΕΔΕΚ: 4,908 ακόλουθοι
 4. ΔΗΚΟ: 3,830 ακόλουθοι
 5. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 2,826 ακόλουθοι
 6. ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: 2,500 ακόλουθοι
 7. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: 1,692 ακόλουθοι
 8. ΕΛΑΜ: 393 ακόλουθοι

 

Home