Το πρώτο μήνυμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ

Το πρώτο μήνυμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ

«Να δούμε πως θα πάμε μπροστά, θα προοδεύσει η «τδβκ»» είπε

Ας μείνει πίσω πια η ένταση και να δούμε πως θα πάμε μπροστά, θα προοδεύσει η «τδβκ»,  δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ενώ εκατοντάδες υποστηρικτές του ζητωκραύγαζαν στα επαρχιακά γραφεία του κόμματος Εθνικής Ενότητας, στην πλατεία Σεραγιού, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο κ . Τατάρ ευχαρίστησε πρωτίστως τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Αντιπρόεδρο για την βοήθειά τους. «Νιώθω τιμή που μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία, η οποία έδωσε ήρωες, δίδουμε εμείς αγώνα για να ζήσουμε σε αυτά τα χώματα με ευημερία».

Ευχαρίστησε τον τ/κ «λαό» που με την δική του βούληση τον εξέλεξε «πρόεδρο», όπως είπε, ευχαριστώντας όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν.  Το σημαντικό για τον ίδιο, είπε, δεν είναι η πόλωση αλλά πως θα προχωρήσει το ψευδοκράτος σε καλύτερες μέρες με ενότητα και ομαδικότητα.

«Ευχαριστώ και όλους τους υποψηφίους που συνέβαλλαν στις δημοκρατικές αυτές εξετάσεις. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Αρικλί και τον κ. Ατάογλου (οι πρόεδροι των ΚΑ και ΔΚ αντίστοιχα)». Ευχαρίστησε επίσης τον Σερντάρ Ντενκτάς για την ανοικτή υποστήριξη στο πρόσωπό του.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν με την πανδημία, τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε και ευχαρίστησε την Τουρκία για την στήριξη και την βοήθεια που τους προσέφερε. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα σταθούμε όρθιοι και με αξιοπρέπεια

Τι ευτυχία, συνέχισε, που με την ειρηνευτική επιχείρηση το 1974 , όπως αποκάλεσε την εισβολή, ίδρυσαν το «κράτος». «Θέλουμε να εισακουστούμε σε όλο τον κόσμο. Το θέμα της κυριαρχίας είναι πολύ σημαντικό. Οποια κι αν είναι η λύση εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Η σύνδεσή μας με την Τουρκία δεν θα σταματήσει. Ο τ/κ λαός θα συνεχίσει να υπάρχει κάτω από την δική του κρατική δομή».

Θέλω, είπε, να απευθυνθώ σε όλη την διεθνή κοινότητα. «Εσείς δεν καταβάλλετε προσπάθεια για απευθείας πτήσεις προς την τδβκ(ψευδοκράτος). Απορρίπτετε την συμμετοχή μας από τους αθλητικούς αγώνες. Το παιχνίδι που παίζεται είναι η συντριβή και ο εκφοβισμός των Τ/κ. Θέλω να φωνάξω από την πλατεία Σεραφιού ότι δεν θα συγκατανεύσουμε ποτέ σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν θα εκφοβισθούμε ποτέ. Θα προστατεύσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας».

Ως «πρόεδρος», είπε, θα συμπεριφερθεί ουδέτερα όπως ορίζει το «σύνταγμα»

Home