Πρωτοβουλία από Πρόεδρο Βουλής για κατοχύρωση εκδοτών διαδικτύου

Πρωτοβουλία από Πρόεδρο Βουλής για κατοχύρωση εκδοτών διαδικτύου

Δέχθηκε σήμερα εκπροσώπους του Κυπριακού Οργανισμού Εκδοτών Διαδικτύου

Την πρόθεσή της να συνδράμει το αίτημα του Κυπριακού Οργανισμού Εκδοτών Διαδικτύου (ΚΟΕΔ) περί νομοθετικής κατοχύρωσης των εκδοτών διαδικτύου, με την ανάληψη πρωτοβουλίας για κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου, εξέφρασε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Οργανισμού.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ανακοίνωσή της, η Βουλή αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή του οργανισμού στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, δεδομένης και της διαφαινόμενης στροφής των πολιτών στα ψηφιακά μέσα  επικοινωνίας, η οποία εντάθηκε έτι περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας του ιού Covid-19.

 

Οι εκπρόσωποι του ΚΟΕΔ αναφέρθηκαν στους σκοπούς και τις επιδιώξεις  του οργανισμού και επισήμαναν το κενό που υπάρχει στην εθνική νομοθεσία, αναφορικά με τη νομοθετική αναγνώριση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, ως ισότιμων με τα υπόλοιπα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ως εκ τούτου, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εκδήλωσε την πρόθεσή της να συνδράμει το αίτημα του οργανισμού περί νομοθετικής κατοχύρωσης των εκδοτών διαδικτύου με την ανάληψη πρωτοβουλίας για κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home